Prins Carl Philip sprang som nummer 300 i Lilla barnets lopp. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURESPrins Carl Philip sprang som nummer 300 i Lilla barnets lopp. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Prins Carl Philip sprang som nummer 300 i Lilla barnets lopp. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Loppet arrangeras till förmån för forskning om nyfödda barn. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURESLoppet arrangeras till förmån för forskning om nyfödda barn. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Loppet arrangeras till förmån för forskning om nyfödda barn. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Oväntade bilderna på Carl Philip – sprang i Hagaparken

Publicerad

Här springer prins Carl Philip fem kilometer i Hagaparken.

Tiden var imponerande – men vinnare av loppet blev han inte.

Oftast är det kanske kronprinsessan Victoria och prins Daniel som man ser i Hagaparken. Det är ju på Haga slott, i parken, som de bor och utgår från.

Men i söndags var det i stället lillebror, prins Carl Philip, som syntes i parken. Då tillsammans med mängder av vuxna och barn som sprang för Lilla barnets fond – en fond som arbetar för att stötta forskning om nyfödda barn och som Carl Philip är beskyddare av.

De arrangerar Lilla barnets lopp vars anmälningsavgifter går till forskning inom ramen för fondens verksamhet.

– Prins Carl Philip deltog i Lilla Barnets Lopp för att stödja Lilla Barnets Fond. Sedan 2009 är prinsen beskyddare av Lilla Barnets Fond och sprang Lilla Barnets Lopp även 2014, säger Ulrika Näsholm, informationssekretrare vid hovet.

Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Vid 10-tiden delades nummerlapparna ut och prinsen värmde upp och sprang loppet med nummer 300 på sig.

Fem kilometer långt sprang han sedan på strax över 20 minuter – och att döma av bilderna tog Carl Philip i ordentligt och fick upp flåset rejält.

Marlon Tollefors vann loppet

Men vinnare blev Marlon Tollefors som efteråt ställde upp på bild ihop med prinsen, som publicerades på hovets eget Instagramkonto.

https://www.instagram.com/p/BhliN61n6YE/?taken-by=kungahuset

Bilden har också kommenterats av Marlon själv som skickar en liten passning till Carl Philip, om han skulle behöva hjälp med löpträningen.

"Tack Carl Philip! Säg till om Du vill hänga med på träning någon gång", skriver han.

Prins Carl Philip blev beskyddare av Lilla barnets fond 2009. Han är beskyddare för flera olika organisationer, däribland Årets kock, Dyslexiförbundet FMLS och Svenska rallyt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.