Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Olle Westlings son blir kunglig

Olle Westling, 64. Foto: MAGNUS JÖNSSON
OCKELBO. Han tar emot i svart dunjacka, svarta friluftsbyxor, gummistövlar och förstås - som grabben sin - i en sportig keps.
Olle Westling, 64, är både stolt och glad.
- Jag är väldigt glad för Daniel och Victorias skull, säger han till Expressen.
Expressen gratulerar familjen Westling i Ockelbo med en stor bukett tulpaner blandat med blåbärsris från Berggrens Blomster mitt i samhället.
Olle Westling står i snömodden, hans hanslag är rejält och han har glimten i ögat.
- Tack, säger han och bär in buketten för att sätta den i en ledig vas.
Om det nu finns någon ledig - flera buketter med grattishälsningar har levererats till det lilla radhuset, som nu ligger inbäddat i vit snö.

Mycket hysch-hysch

Det har varit mycket hysch-hysch och anspänning under de senaste dagarna.
I måndags kväll var Olle och Ewa Westling, 65, med på förlovningsmiddagen på Drottningholms slott, som de lämnade sent på kvällen.
Men det är inte första gången de besökte Daniels blivande svärföräldrar på Drottningholm - det gjorde de redan 2005; dessutom har de snackats vid en del på telefon.
I förrgår gick Olle och Ewa "under jorden", de lämnade helt sonika Ockelbo för att de visste vad som väntade - föräldrarna till en vanlig grabb som blir prins och hertig av Västergötland över en natt blir förstås intressanta...
I tisdags hade Olle smoking.
I går var han tillbaka i sina vardagskläder, som lämpar sig för snöskottning och promenader i naturen.
Det måste bli en stor omställning för er också?
Olle Westling skakar på huvudet och kniper ihop läpparna.
Nu är det verkligen största möjliga tystnad som gäller.
Kronprinsessan Victoria trivs hos Olle och Ewa; hon kom på besök redan 2002 och har lärt sig älska maten i Ewas grytor (hon är en fena på kålpudding!)
Där kan Victoria känna sig som en vanlig tjej, det hon aldrig får göra annars.
Både Olle och Ewa har gått i pension, senast Olle som vid årsskiftet pensionerade sig ett år i förtid från jobbet som socialchef i Sandviken, där han var populär och där personalen firade av honom ordentligt.
Efteråt satte han in en annons i lokaltidningen:
"Hjärtligt tack för all uppvaktning i samband med min pensionering, för festen med oförglömliga upptåg, blommor i mängder, fina presenter och vänliga ord.
Olle Westling"

Nu hinner Olle och Ewa Westling hälsa på barnbarnen i Gävle och Daniel och Victoria på Drottningholm lite oftare.
- Efter 30 år som förvaltningschef i tre kommuner så tyckte jag och min fru att det fick räcka. Jag vill ägna mer tid åt familjen, främst våra barnbarn Hedvig och Vera.
- Eftersom jag är jägare så blir det nog lite mera av jakt och viltvård också. Min fru Ewa och jag har ett gemensamt intresse av att läsa litteratur, jag gillar främst historiska skildringar, så blir det nog en del resor till historiska platser i Europa.
- Som gammal motocrossåkare blir det väl en del mc-åkande också och jag får ju mera tid till att "meka" och "lufta" mina veteranmotorcyklar, berättade Olle Westling när det var dags för pensionering.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!