Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Kate och William dumpar Meghan och Harry

Allt du behöver veta om hertiginnan Meghan.
Prins William och Catherine har officiellt distanserat sig från prins Harry och Meghan genom att byta namn på välgörenhetsorganisationen.Foto: ROBERT PERRY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry, Meghan, hertiginnan av Sussex, Catherine, hertiginnan av Cambridge och prins William syns på ett gemensamt välgörenhetsevent i februari förra året.Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68
Prins Harry och Meghan driverFoto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Meghan och prins Harrys välgörenhetsarbete tillsammans med prins William och Kate är officiellt över.

De brittiska prinsarna har drivit en gemensam stiftelse sedan 2009.

Efter att prins Harry och Meghan valt att lämna organisationen har nu prins William och Kate tagit bort deras namn från dess titel.

Prins William och Kate har officiellt avslutat sitt välgörenhetsarbete med prins Harry och hans fru Meghan.

Den kungliga kvartettens stiftelse – ”The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge and the Duke and Duchess of Sussex” – har nu bytt namn.

Prins William och Kate, som numera tilltalas med sitt dopnamn Catherine, betalade tio brittiska pund för att ändra välgörenhetsorganisationens namn, enligt dokument som publiceras av MailOnline.

Den heter nu ”The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge”, efter att prins Harrys och Meghans titlar tagits bort.

Prins Harry lämnar efter tio år

Stiftelsen startades av de brittiska prinsbröderna år 2009, och hette då kort och gott ”The Royal Foundation”. 

Sedan Kate gifte in sig i familjen har hon varit mycket engagerad i organisationen, och drivit dess arbete tillsammans med prins Harry och prins William.

Prins Harry och prins William startade The Royal Foundation år 2009, och efter att Catherine, hertiginnan av Cambridge, gift in sig i familjen så har även hon arbetat med den.Foto: PARSONS/NPA/REX/SHUTTERSTOCK / PARSONS/NPA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

När så Meghan kom in i bilden bestämdes det att stiftelsen skulle döpas om, för att inkludera även hertiginnan av Sussex, något som klubbades igenom så sent som för 14 månader sedan.

Det dröjde dock bara några månader innan Harry och hans fru bestämde sig för att avsluta samarbetet och starta en egen välgörenhetsorganisation: The Sussex Royal Foundation.

Splittring på grund av prinsarnas roller

Att Harry lämnar den stiftelse som han drivit tillsammans med William i tio år har ytterligare spätt på ryktena om att det råder osämja mellan prinsarna – och att Meghan är orsaken.

Det dementerades dock av Buckingham Palace som i ett uttalande tidigare i år förklarade att de båda prinsparens framtida roller kommer att se olika ut: William och Kate ska ju om allt går som det ska en dag bli kung och drottning.

Därmed behövs två separata stiftelser för att ”komplettera de kungligas arbeten och ansvar när de förbereder sig för sina framtida roller, och att bättre anpassa deras välgörenhetsverksamhet med deras nya hushåll.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.