Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya detaljerna om prinsessbröllopet

Paret har nått en överenskommelse med drottning Elizabeth
Prinsessan Beatrice av Storbritannien med fästmannen Edoardo Mapelli Mozzi.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prinsessorna Eugenie och Beatrice har haft en tuff höst och vinter efter skandalerna kring deras pappa prins Andrew.Foto: GERO BRELOER / AP
Drottning Elizabeth godkänner att barnbarnet gifter sig The Guards' Chapel, i St James Park – fastän det strider mot reglerna.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Prinsessan Beatrice och fästmannen Edoardo har efter många turer lyckats få till ett datum för sitt bröllop.

Det meddelar brittiska kungahuset i sociala medier – och avslöjar samtidigt att drottning Elizabeth sett till att barnbarnet Beatrices drömbröllop blir till verklighet.

Då var det äntligen officiellt.

Fredagen den 29 maj gifter sig prinsessan Beatrice av Storbritannien med fästmannen Edoardo Mapelli Mozzi i The Guards' Chapel, i St James Park nära Buckingham Palace, meddelar det brittiska hovet i sociala medier. 

Precis som paret önskat. 

Men för prinsessan Beatrice och Edoardo har bröllopsplanerandet inte gått smärtfritt förbi. Flera hinder har ställt till det för paret som behövt ändra bröllopsdatumet ett antal gånger. 

Inte minst av Beatrice egen familj – kusin Harry och hans hustru Meghans flytt till Kanada, samt skandalen kring hennes egen pappa prins Andrew har satt käppar i hjulet för bröllopet.

Prinsessan Beatrices och ”Edos” förlovningsbilder.Foto: PPE/SIPA/SHUTTERSTOCK
Paret strålar när de tittar på varandra.Foto: STELLA PICTURES/AVALON
Den gnistrande förlovningsringen.Foto: STELLA PICTURES/AVALON

Drottning Elizabeths drag – för barnbarnet

Prins Andrew hamnade i blåsväder då hans vänskap med den nu döda miljardären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein uppdagades. Skandalen resulterade i att prins Andrew fick sparken från alla sina militära uppdrag.

Denna konsekvens hotade dottern Beatrices dröm om att gifta sig i The Guards' Chapel. Enligt brittiska kungahusets regler får endast medlemmar av det brittiska försvaret och deras familjemedlemmar gifta sig i kapellet.

Men nu har drottning Elizabeth – den anglikanska kyrkans överhuvud – sett till att hennes barnbarn trots turbulensen ges möjligheten att vigas i den anrika byggnaden.

Därefter väntas en privat bröllopsfest i trädgården vid Buckingham Palace.

https://www.instagram.com/p/B8Q27JVnXD9/?igshid=1969aqliyhnmz

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.