Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya detaljer om inbrottet hos Madeleine och Chris

Tjuvar bröt sig in i prinsessans lyxvilla i Florida
Här är huset som tjuvarna slog till i.
Prinsessan Madeleine och familjen har lämnat sitt hem och flyttat till en ny lyxvilla efter inbrottet.Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleine och familjen har lämnat sitt hem och flyttat till en ny lyxvilla efter inbrottet.

Nu framkommer nya uppgifter om brottet – och vad tjuvarna fick med sig.

Bland annat stals flera av Chris O'Neills dyra klockor – och parets kassaskåp släpades över tomten för att sen kastas i poolen, skriver Svensk Damtidning.

Inbrottet i lyxhuset i Florida, USA, ägde rum när prinsessan Madeleine, maken Chris O'Neill och barnen inte var hemma. Tjuvarna kunde härja fritt i bostaden och nu framkommer nya uppgifter om vilket kaos de orsakade.

Svensk Damtidning skriver att tjuvarna släpade ur prinsessfamiljens kassaskåp på tomten och att de sen kastade ner det i poolen. Vidare ska tjuvarna ha stulit flera dyrbara klockor ur Chris O'Neills Rolex-samling.

Madeleine och maken ska ha upplevt inbrottet som mycket obehagligt – så pass att de valde att lämna huset. Expressen kunde tidigt berätta att prinsessfamiljen flyttat, men den verkliga anledningen bakom beslutet kom senare.

– Prinsessan Madeleine kände sig inte trygg i huset, har en källa till Svensk Dam sagt.

Madeleine flyttade med familjen vid nyår

Vidare skriver tidningen att familjens nya villa har ett pålitligare säkerhetssystem.

Huset som familjen fick lämna ligger i Pinecrest, ett lummigt villaområde utanför Miami. Villan var närmare 700 kvadratmeter stor med sju sovrum, 6,5 badrum, en vinkällare och en 3 400 kvadratmeter stor trädgård. I trädgården finns en pool och spaavdelning. Men kring nyår lämnade de alltså villan. Hovet har inte velat uttala sig om anledningen.

– Deras privata bostäder är inget som hovet kommenterar. Vi ger inte fler detaljer eftersom det är vikigt att de också får ha ett privatliv, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, sagt tidigare.

– De bor kvar i Florida, barnen går i skolor där och de har för avsikt att stanna där ett tag framöver.

Om inbrottet har hon sagt:

– Det var en händelse som inträffade i höstas. Hovet kommenterar ej säkerhetsfrågor.

Bild från Madeleines nya hem.

Nya villan kostade 30 miljoner

Det nya huset ligger 20 minuters promenad från det gamla. Det är runt 600 kvadratmeter stort med två våningar och 15 rum – med separat barnflygel och pool. Lyxvillan kostade kring 30 miljoner kronor.

Bostaden har högt i tak. På ovanvåningen finns en mastersvit. Villan rymmer totalt sex sovrum med egna badrum, gym, kontorsyta, ett stort kök, matsal och rum för personal. Utöver det finns bland annat ett lekrum, ett familjerum och barnflygeln för Leonore, Adrienne och Nicolas.

I annonsen för huset beskrev mäklaren området som lummigt och lugnt.

Egna orden om kungens val: ”Större möjligheter”

Madeleines och Carl Philips barn utesluts från kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.