Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bilderna på Estelle och Oscar

Prins Oscar och Prinsessan Estelle njuter i solen vid Haga slott.
Foto: / Photo: Erika Gerdemark Kungahuset.se / The Royal
Prinsessan Estelle klär sig i den klassiska dräkten – som hennes mamma brukar göra.
Foto: / Photo: Erika Gerdemark Kungahuset.se / The Royal

I dag är det Sveriges nationaldag.

Prinsessan Estelle och prins Oscar skickar en somrig hälsning från Haga slott.

Kungahuset har lagt upp en nytagen bild på prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1. Bilden är tagen i den skira försommargrönskan utanför kronprinsessfamiljens hem vid Haga slott i Solna. Nationaldagsfirandet pågår för övrigt hela dagen i Hagaparken vid Haga slott.

På det nya fotografiet är prinsessan Estelle dagen till ära är klädd i sin traditionella Sverigedräkt, och lillebror prins Oscar har en ljus murarskjorta på sig.

Fulltecknad kalender den 6 juni

Nationaldagen, den 6 juni, är en av kungafamiljens mest hektiska dagar under året. Kalendern är fulltecknad med officiella aktiviteter.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer att delta i nationaldagsfirandet vid Görvälns slott i Järfälla. Där håller kronprinsessan bland annat ett tal.

Firandet vid Görvälns slott, känt bland annat för att tv-programmet "Stjärnorna på slottet" spelats in här arrangeras av Järfälla kommun och Järfälla hembygdsförening.

Programmet är fyllt av sång och dans från världens alla hörn. Givetvis ska även nationalsången "Du gamla du fria" sjungas, och det görs direkt efter att kronprisessan hållit sitt tal.

Om kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar med sig barnen till Järfälla är lite oklart. Men nog skulle de familjeinriktade heldagsprogrammet passa även Estelle och Oscar.


Görvälns slott i Järfälla - här spelades "Stjärnorna på slottet" in 2011. I dag firar kronprinsessparet nationaldagen här.
Foto: SARA STRANDLUND

Senare under dagen åker kronprinsessparet till det traditionsenliga firandet på Skansen där även kungen, drottningen, prins Carl Philip , prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill ska delta.

Vid 19.15 avslutas firandet med en nationaldagsmottagning vid slottet där hela kungafamiljen, åtminstone de vuxna, kommer att vara med.


LÄS MER: Kunglig kortege till Skansen

Flaggar du i dag?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.