Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bilderna: Estelle och Oscar på skattjakt på Öland

Prins Daniel och prinsessan Estelle på stranden på Öland i somras. Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Prins Oscar och prinsessan Estelle letar skräp på stranden med mamma Victoria. Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Prins Alexander med sina föräldrar, prins Carl Philip och prinsessan Sofia, på sitt första officiella uppdrag, när han invigde en doppresent – en stig och en utsiktsplats vid Gisesjön i Nynäs naturreservat. – Där fick vi faktiskt till en exklusiv stund med prinsfamiljen nere vid vattnet. Vi var helt själva där nere och filmade med dem, säger Sara Bull. Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Kronprinsessan Victoria i Sydkorea under Paralympics.Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Prinsessorna Madeleine och Leonore åker bergochdalbana på Gröna lund under Childhood-dagen.Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Kronprinsessan och prins Oscar. Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under en resa i Jordanien i oktober. Foto: Rikard Collsiöö/SVT
1 / 7

Här är prinsessan Estelle och prins Oscar på skattjakt med mamma Victoria och pappa Daniel på en strand på Öland. 

De somriga bilderna är från programmet ”Året med kungafamiljen”, som sänds på nyårsdagen. 

– Barnen tyckte att det var jätteroligt, de var verkligen engagerade, säger Sara Bull, som producerar programmet. 

I SVT-programmet ”Året med kungafamiljen” får tittarna följa med på kungafamiljens officiella uppdrag under året – och får dessutom möta våra kungligheter vid mer privata tillfällen. 

Som när producenten och programledaren Sara Bull och fotografen Rikard Collsiöö i somras fick följa med kronprinsessfamiljen till en strand på Öland. 

– Det var en varm och härlig sommardag. En av kronprinsessans hjärtefrågor är vad vi kan göra för att rädda våra hav och ta hand om vår natur. Det familjen gjorde på stranden var att leta efter skräp för att hjälpa till att städa stranden. Men kronprinsessan gjorde så att det samtidigt blev till en härlig lek för barnen, nästan som en skattjakt. Hon tog sig också tid att prata med oss och barnen om de här viktiga frågorna, att plast inte hör hemma i haven och att det man tar med sig ut, det tar man med sig hem, säger Sara Bull, som i år gör programmet för åttonde året i rad. 

 

Prins Oscar och prinsessan Estelle letar skräp på stranden med mamma Victoria. Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Träffade Silvia på Solliden 

– Barnen tyckte att det var jätteroligt, de var verkligen engagerade och gick runt länge på stranden och hittade en hel del saker som inte borde vara där, såsom plastbitar, flaskor, tops och annat som inte alls hör hemma på en strand. Att göra skräpletandet till en skattjakt kändes väldigt pedagogiskt, ett smart sätt att kunna förmedla ett viktigt budskap till sina barn samtidigt som det blir till en härlig familjeutflykt. 

Kronprinsessan Victorias engagemang för klimatet och miljön dyker upp i många sammanhang, och hon tycker att det är viktigt att uppmärksamma frågan för svenska folket. 

– Kronprinsessan vill sätta mycket ljus på hållbarhetsfrågor, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Drottning Silvia i köksträdgården på Solliden. Foto: Rikard Collsiöö/SVT

Sara Bull fick också träffa drottning Silvia i köksträdgården på Solliden, och det blev ett långt samtal om familjen, arbetet och om att fylla år – drottningen fyller ju 75 år dagen före julafton. 

– Det blev en rik intervju, vi hann prata om väldigt mycket. Drottningen var väldigt glad och avslappnad. 

”Året med kungafamiljen” sänds på nyårsdagen i SVT1 kl. 20.00 och på SVT Play. 

 

LÄS MER: Victoria om obehagliga upptäckten på Estelle

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.