Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bilden på lille Archie – firar Harrys första fars dag

Meghan och Harry visade upp lille Archie två dagar efter att han föddes.Foto: REX B. CORDELL / REX
Meghan och Harry i samband med att drottning Elizabeth firades förra veckan, en och en halv månad efter att den brittiska regenten fyllde 93 år.Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Det har varit hittills varit sparsamt med bilder på prins Harrys och Meghans bebis Archie.

Men nu har det lagts upp en bild på deras officiella Instagramkonto.

”Grattis på fars dag”, står det i inlägget.

Det var den 6 maj som nyheten kom från det brittiska kungahuset:

Prins Harry och Meghan, hertig och hertiginna av Sussex, hade fått sitt första barn, sonen Archie.

I morgon, måndag, blir han sex veckor. Och i dag, söndag, får prins Harry fira sin allra första fars dag, som i Storbritannien firas i juni till skillnad från i Sverige där vi firar våra pappor andra söndagen i november.

 

Tunt med bilder på Archie

Det har hittills varit sparsamt med bilder på lille Archie. Ett par dagar efter födseln gjorde hertigparet ett officiellt framträdande framför ett utvalt pressuppbåd, där de visade upp den nyfödde på bilder som sen kablades ut över världen.

Efter det har det varit tyst.

Eller, på mors dag 12 maj lades det upp en bild på två små fötter på Meghans och Harrys officiella Instagramkonto – men det är också det enda.

https://www.instagram.com/p/BxXS3l4pz2j/

Nu väljer det kungliga paret att visa upp en ny bild på lille Archie. På bilden syns hur han ligger i sin pappas famn och grabbar tag i ett långfinger på prins Harry.

”Grattis på fars dag! Önskar en väldigt speciell första fars dag till hertigen av Sussex”, står det i inlägget på Instagram.

https://www.instagram.com/p/ByxRc1hlo6Y/

Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor kommer att döpas i samma kapell på slottet Windsor där hans föräldrar gifte sig förra året.

Dopet kommer att ske i juli, och farfar kronprins Charles och hans fru Camilla, hertiginnan av Cornwall kommer att vara på plats och likaså prins William och Catherine, hertiginnan av Cambridge.

Drottning Elizabeth kommer dock inte att närvara då hon har kungligt uppdrag på annan ort, enligt MailOnline.

Prinsessan Charlotte bär särken - en kopia på det plagg som drottning Victoria lät sy upp på 1800-talet, på sitt dop i juli 2015.Foto: MARIO TESTINO / AP MARIO TESTINO/ART PARTNER/KENSINGTON PALACE
Prins Charles syns här bära orginalsärken i sin mor drottning Elizabeths armar vid sitt dop år 1948.Foto: AP / AP CAMERA PRESS

Lille Archie kommer att bära den kungliga dopsärken - eller snarare en kopia.

Drottning Victoria lät sy upp plagget år 1841, och särken har sedan burits av 62 kungliga bebisar, inklusive prinsarna Harry och William.

När den nya generationen kungliga bebisar anlände med prins Williams son George i spetsen, så bedömde drottning Elizabeth att särken av ålder blivit för ömtålig för att användas, och en kopia syddes upp.

Meghan och Harry värnar privatlivet

Meghan och Harry har valt att hålla en låg profil när det kommer till bebisen – de ville till exempel inte gå ut med beräknat födelsedatum – och hertigparet är månt om att vara privat när det kommer till familjelivet.

Sen hon och Harry visade upp Archie har Meghan bara synts till en gång, i samband med att drottningens 93-årsdag firades med en traditionsenlig militär ceremoni förra veckan.

Se ”Kungafamiljen” om prinsessan Madeleines nya bok.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.