Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bilderna på Estelle – fyller sex år i dag

Prinsessan Estelle fyller sex år på fredagen.Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se
Prinsessan Estelle firar födelsedagen tillsammans med lillebror prins Oscar.Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se
Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se
I bildinformationen på kungahusets hemsida står det att prinsessan bara fyller fem år.

Grattis, Estelle – nu är du sex år!

Dagen till ära publicerade kungahuset flera nya bilder på prinsessan. På den ena bilden håller Estelle en födelsedagstårta i händerna.

Men hur gammal blir hon egentligen? I bildinformationen på kungahusets hemsida står det att prinsessan bara fyller fem år. 

Tycker du det är viktigt att fira födelsedagar?

Den 23 februari är ingen vanlig dag för prinsessan Estelle.

Det är nämligen hennes födelsedag. Nu har prinsessan hunnit bli sex år. I informationen om bilden på kungahusets hemsida står dock något annat. "Estelle 5 år" är beskrivningen, och på engelska står det att födelsedagen infaller först 28 februari.

En viss förvirring kan uppstå – men nog är det sex år Estelle fyller i dag, den 23 februari. 

En liten stund senare på fredagsförmiddagen korrigerade Kungahuset bildinformationen. Det var 6 år hon fyllde ändå.

https://www.instagram.com/p/BfiBq4OH_3w/?hl=sv&taken-by=kungahuset

Kungahuset brukar lägga ut bilder på de små prinsarna och prinsessorna lagom till födelsedagen. På Kungahusets hemsida finns fler bilder på de små kungligheterna. 

Ett foto är taget av Prinsessan Estelle och prins Oscar när de hugger in på födelsedagstårtan. Prinsessan var snäll nog att låta sin lillebror smaka av bakverket han med.

Skalbagge som present

Estelle är tvåa i tronföljden efter mamma Victoria. Hon har även titeln Hertiginna av Östergötland. Som traditionen bjuder ska Östergötland ge henne en present på födelsedagen.

De senaste fem åren har hon fått samma present - en berlock till sitt armband. På prinsessan Estelles ettårsdag fick hon ett armband av länet, som de varje år fyller på med små prydnader.

Berlocker på armband

Berlockerna har varje år föreställt östgötska landskapssymboler. Och i år kom turen till läderbaggen. Tidigare har hon fått en svan, en gädda, en kantkremla och en vattenstjärna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.