Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet om Sofia – så förklaras frånvaron

Det här är svenska kungahuset.
Prinsessan Sofia ser avslappnad ut på bilderna från Capri.Foto: SPA / FREELANCE / SPA
Prinsessan Sofia fick det prestigefyllda uppdraget att vara brudtärna på vännernas bröllop.Foto: SPA / FREELANCE / SPA
Prinsessan Sofia.Foto: STELLA PICTURES/(c) Pelle T Nilsson/Stella Pic

Efter en weekend på Capri i kärlekens tecken så har prins Carl Philip och prinsessan Sofia landat hemma i Sverige. 

Prinsparet deltog i ett styrelsemöte för Project Playground – en av få programpunkter i Sofias kungliga kalender.

– Just nu är det andra saker prinsessan gör som inte skrivs i hovkalendern, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 34, hade under onsdagen sin första officiella programpunkt tillsammans efter sommaren.

Makarna medverkade i ett möte med hjärteprojektet Project Playground som hölls på slottet. Sofia var tidigare generalsekreterare i Project Playground, numera är hon aktiv hedersordförande i styrelsen. 

”Idag har Project Playground styrelsestrategi och styrelsemöte som vi har ett antal gånger per år där prinsparet närvarar”, skriver den nuvarande generalsekreteraren Charlotta Lundberg i ett mejl.

Carl Philip är hedersledamot och Sofia är hedersordförande i Project PlaygroundFoto: PELLE T NILSSON / SPA

Sedan Carl Philip och Sofia gifte sig 2015 har prinsessan synts flitigt i sammanhang där hon representerar kungahuset, och hon har beskrivits som plikttrogen i sitt arbete. Men efter sommaren har hovkalendern sett ovanligt tom ut, och än så länge syns endast tre uppdrag framöver.

Därför syns inte Sofia i kalendern – hovet svarar

På frågan om det betyder att prinsessan Sofia ändrar fokus i arbetet, så svarar hovet:

– Så kan det ju mycket väl vara. Just nu är det andra saker prinsessan gör som inte skrivs i hovkalendern, säger informationschefen Margareta Thorgren.

Enligt Margareta Thorgren arbetar prinsessan Sofia ständigt. Men långt ifrån allt hon gör syns i den kungliga kalendern, som utgår från de officiella programpunkterna.

– Prinsessan arbetar aktivt med både sitt uppdrag, Project Playground, och stiftelsen som hon har tillsammans med prins Carl Philip. Allt syns inte i hovkalendern. Det kommer kontinuerligt tillkomma punkter som prinsessan önskar delta på, säger informationschefen.

Styrelsemötet hålls kort efter att prinsparet kommit hem från Capri, där de varit hedersgäster på vännerna Carolina Pihl och Gunnar Eliassens bröllop. Sofia var brudtärna och i samband med vistelsen på den italienska semesterön sågs prinsparet njuta av varandras och vännernas sällskap. De fick också en uppskattad visning av Axel Munthes hus, Villa San Michele.

Prinsessan Madeleine öppnar upp om familjelivet:

Prinsessan öppnar upp om graviditeterna och familjelivet i exklusiv intervju.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.