Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu slår Meghan tillbaka – efter drottningens hämnd

Paret har nått en överenskommelse med drottning Elizabeth.
Från och med den 31 mars kommer Harry och Meghan, 38, inte längre vara en del av det brittiska hovet.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Hertiginnan Meghan.Foto: NIEBOER / SIPA / SCANPIX / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP IMAGES/PPE
Drottningen och andra tunga namn vid hovet kom fram till att det inte är acceptabelt att paret får använda ordet ”kungligheter” för sina varumärken.Foto: STEVE TAYLOR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK /
Drottning Elizabeth och andra tunga namn vid hovet kom fram till att det inte är acceptabelt att paret får använda ordet ”kungligheter” för sina varumärken.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Meghan.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Meghan har tidigare sagt att det inte finns något ”rättsligt” som stoppar prinsparet från att använda det kungliga varumärket, skriver Daily Mirror. 

Men trots hennes vilja står det nu klart – Meghan och Harry kommer inte få använda sitt Sussex Royal-varumärket, rapporterar Sky News

Drottning Elizabeth är stenhård. 

Från och med den 31 mars kommer Harry och Meghan, 38, inte längre vara en del av det brittiska hovet. Parets kontor i Buckingham Palace stängs ner och de får inte längre använda sina kungliga titlar.  

Och i veckan kom beskedet om att de också förbjuds från att kalla sig och använda varumärket Sussex Royal. 

Drottningens senaste beslut har fått Meghan att gå i taket.

Parets innersta krets berättar att hon är trött på det brittiska hovet och deras beslutsfattande. Och i ett samtal med sina nära vänner ska Meghan ha sagt att det inte finns något ”rättsligt” som hindrar henne och Harry från att använda varumärket Sussex Royals, avslöjar Daily Mail på fredagen. 

Hon ska även ha sagt att namnvalet inte borde vara ett problem, för det är inte parets intention att använda varumärket för att sälja T-shirtar och pennor. Enligt Meghan beror valet av Sussex Royal på att de ville skydda det kungliga namnet – inte göra vinst på det, skriver Daily Mail. 

– Meghan säger att hon har fått nog av drama och har inte ingen plats i sitt liv för nej-sägare, och det samma gäller Harry, säger en nära vän till den brittiska tidningen. 

Men nu står det alltså klart att paret inte kommer använda sitt Sussex royal-varumärke. 

Paret verkar ha fått böja sig efter drottningens order. 

– Hertigen och hertiginnan av Sussex har inga planer på att använda 'SussexRoyal' i sitt varumärke efter våren 2020, säger parets talesperson till Sky News. 

Spenderat tiotusentals pund

Harry och Meghan hade redan spenderat tiotusentals pund på sin nya ”Sussex Royal”-sajt som lanserades förra månaden och Instagram-kontot som har över elva miljoner följare. 

Planen var dessutom att registrera varumärket och genom det marknadsföra varor som kläder, kontorsmateriel och böcker. En ny välgörenhetsstiftelse under namnet Sussex Royal, The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex, planerades också att dras i gång av paret under året.

Men efter beslutet från drottningen i veckan kommer det inte bli verklighet. Drottningen och andra tunga namn vid hovet kom fram till att det inte är acceptabelt att paret får använda ordet ”kungligheter” för sina varumärken.

– Även om det på många sätt var oundvikligt med anledning av att Harry och Meghan har dragit sig tillbaka från kungafamiljen så måste det vara ett dråpslag för paret eftersom de har investerat så mycket tid och pengar i ”Sussex Royal”-varumärket. Men drottningen hade inget annat val. Parets plan att vara ”arbetande kungligheter” hade aldrig kunnat fungera, säger källan vid hovet till Daily Mail.

Samtliga medlemmar i familjen ska ha deltagit vid diskussionerna.

Ilskan mot prins Harry och Meghan efter beslutet

Paret backar från brittiska kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.