Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Noppes änkas beslut – öppnar upp för att dejta

Det var gåvan till ”Noppes” änka Lee
Lee Lewenhaupt, änka efter kungavännen ”Noppe”.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Livet går vidare för avlidne kungavännen Noppe Lewenhaupts anhöriga.

Nu stundar bröllop i familjen samtidigt som änkan Lee Lewenhaupt öppnar för att börja dejta, snart två år efter makens död.

– Jag vet att Noppe inte skulle vilja att jag levde ensam resten av livet, säger hon till Gala Magazine.

Greve Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt var en av kungens äldsta och närmaste vänner. Hans plötsliga död vintern 2017 chockade familjen, de många vännerna och alla som brukade frekventera hans exklusiva medlemsklubb Noppes nära Stureplan i Stockholm.

Noppe och Lee Lewenhaupt på en bild från 2016.
Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBL

Nu förbyts sorgen i glädje när Noppes styvson Leonard Johansson gifter sig med Linnea Taube, dotter till fastighetsmiljardären Per Taube, i september. Bröllopet äger rum på Steninge slott som ägs av brudens far.

Vill gå vidare

Samtidigt säger Lee Lewenhaupt, 59, änka efter Noppe och mamma till Leonard, till Gala Magazine att ”det värsta har lagt sig nu” och att hon vill gå vidare i livet. Hon får frågan om hon dejtar någon och svarar:

– Nej, det gör jag inte, men dörren är öppen. Tiden får utvisa vad som händer. Jag vet att Noppe inte skulle vilja att jag levde ensam resten av livet.

Hon berättar att familjen laddar upp inför bröllopet mellan Leonard, 31, och Linnea, 28 – och att det kan bli allt mellan traditionellt kyrkbröllop och vigsel i ”Jurassic Park”-stil. Samt att hon hoppas att barnbarnen inte ska dröja.

Leonard Johansson och Linnea Taube.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

– Bröllopet kommer att ske den 28 september ute på Steninge slott och det ska bli jättekul. De är så söta tillsammans, säger Lee Lewenhaupt till Gala Magazine.

Friade i Thailand

Paret förlovade sig i januari i år sedan Leonard friat vid familjen Taubes hus i Thailand.

Leonard Johansson har tidigare berättat om familjens fortsatta starka band till de kungliga. Han och hans mamma tillbringade nyligen en båtsemester i St Tropez tillsammans med kungaparet, Linnea och hennes föräldrar.

– Efter Noppes bortgång har mamma och jag haft ett fantastiskt stöd från gamla vänner inklusive kungafamiljen. Det har betytt väldigt mycket för oss, sa Leonard då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.