Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Noppe-sonens kärleksresa – besökte kungen och Silvia

Noppes son Leonard Johansson och Linnea Taube.
Lee Lewenhaupt och sonen Leonard Johansson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt.

Det har gått två år sen Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt dog.

Sen dess har styvsonen Leonard Johansson drivit Noppes krog vidare, fallit för barndomsvännen Linnea Taube och friat.

Tillsammans med fästmön och miljardärsvärföräldrarna har Leonard besökt kungen och Silvias solparadis på Franska rivieran.

Leonard Johansson, 31, har kämpat på efter sin styvpappa Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupts död för två och ett halvt år sen.

Johansson har fortsatt att driva Noppes medlemsklubb med framgång. Vid den första redovisningen efter Noppes död visade det sig att klubben – som tyngdes av förluster – gick med vinst.

– Det var mycket mer än att bara axla ansvaret för en bar, så det är klart det var tungt just då.  Men också hedersamt att föra vidare hans arv, vilket han ville skulle ske. Det är en uppgift som jag tagit till mig med hela hjärtat, sa Leonard Johansson då.

Leonard Johansson och fästmön Linnea Taube har besökt kungens och Silvias solparadis i Frankrike i sommar.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Leonard Johansson om stödet: ”Betytt väldigt mycket”

Men det är inte bara arbetet med klubben som hjälpt honom vidare. Efter Noppes död har Leonard och hans mamma Lee Lewenhaupt fått stöd från sina vänner, bland annat kungen och Silvia som stod Noppe nära.

Nu i sommar har Leonard, tillsammans med sin fästmö Linnea Taube, 29, besökt kungen och Silvia på Franska rivieran.

– Efter Noppes bortgång har mamma och jag haft ett fantastiskt stöd från gamla vänner inklusive kungafamiljen. Det har betytt väldigt mycket för oss, har Leonard sagt.

På bilder från Rivieran syns Leonard Johansson och kärleken Linnea Taube, hennes föräldrar Per och Åsa, och kungaparet. Sällskapet hade hyrt en 34,1 meter lång motoryacht med åtta sovplatser som de badade från och solade ombord på.

Kungen och Silvia har ett sommarhus på Franska rivieran som de brukar besöka varje år, och de brukar vara ute med den egna båten Polaris. Men den här gången blev det en utflykt med Noppes styvson och miljardärsfamiljen Taube.

Leonard och Linnea Taube föll för varandra i Thailand

Leonard Johansson och Linnea Taube har varit ett par i runt ett och ett halvt år. Nyårsafton 2017 tillbringade Noppes styvson i Thailand med sin familj och familjen Taube. Där tände det till mellan Leonard och barndomsvännen Linnea, dotter till fastighetsmiljardären Per Taube.

– Där tände det, strax därefter började vi dejta. Tidigare var vi kompisar, har Linnea berättat.

I somras flyttade det unga kärleksparet ihop i ett hus på familjen Taubes ägor i Steninge vid Sigtuna utanför Stockholm. Därutöver har de en lägenhet på Östermalm.

”Linnea är fantastisk”

– Leo är toppen, jättesnäll och rolig, sa Linnea förra sommaren.

Leonard sa:

– Linnea är fantastisk, väldigt excentrisk och vitsglad. Hon har mycket energi.

I januari meddelade paret att de ska gifta sig. De var tillbaka i Per Taubes hus i Thailand – där friade Leonard till Linnea.

– Det kändes jätteroligt, spännande och helt underbart. Det var också roligt eftersom det var samma ställe som vi fick upp ögonen för varandra på för ett år sedan, sa Linnea då.

– Jag förstod inte alls hinten när Leonard hade dukat upp två glas och champagne till oss och försökte i stället få ner honom till den lokala strandbaren. Det var först när han gick ner på knä som jag förstod att han skulle fria.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.