Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Napoleons släkting har gift sig med grevinna

Här är svenska kungahusets familjeträd
Jean-Christophe Napoleon Bonaparte och Olympia von und zu Arco-Zinneberg har gift sig i Paris.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Paret träffades då grevinnan Olympia studerade i Paris.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den brittiska prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mapelli fanns bland gästerna.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brudgummens pappa, prins Charles Napoleon och brudens mamma, grevinna Marie Beatrice von und zu Arco-Zinnneberg.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Charles av Bourbon-Sicilien tillsammans med frun prinsessan Camilla, och döttrarna prinsessan Maria Chiara och prinsessan Maria Carolina.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Louis av Luxemburg och prins Laurent av Belgien.Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Fredagen såg ett storslaget bröllop i Paris.

Då sa Napoleons ättlig, Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, ja till den österrikiska grevinnan Olympia von und zu Arco-Zinneberg.

– När jag träffade Olympia föll jag direkt för hennes ögon och inte hennes släktträd, säger den nyblivne maken till the Times. 

Giftermålet är något som fått människor att blicka tillbaka mot historien.

1810 valde Frankrikes dåvarande kejsare, Napoleon Bonaparte, att gifta sig med dottern till en österrikisk kejsare. Det, för att säkra en allierad i kampen mot Storbritannien och Ryssland.

Och nu, 209 år senare, har historien upprepat sig. Nu har en av hans släktingar gift sig med en ättling till Österrikes sista kejsare, Karl I.

Det handlar om Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, 33, och grevinnan Olympia von und zu Arco-Zinneberg, 31. Under fredagen sa de ja till varandra under ett glamoröst bröllop vid anrika Les Invalides i Paris, skriver Daily Mail. 

”En kärlekshistoria”

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte har varit tydlig med att giftermålet grundas i kärlek – och inte några politiska ambitioner.

– Det är en kärlekshistoria och inte en nickning till historien. När jag träffade Olympia föll jag direkt för hennes ögon och inte hennes släktträd. Efteråt kunde vi le åt det historiska sammanträffandet, säger han till the Times.

Enligt tidningen är paret avlägsna släktingar genom Napoleon Bonapartes fru, grevinnan Marie-Louise av Österrike. Men det har inte hindrat paret från att ta stegen fram till altaret.

Napoleon Bonaparte var Frankrikes kejsare mellan 1804-1814.Foto: OKÄND

Brittisk kunglighet på plats vid ceremonin

Jean-Christophe arbetar som riskkapitalist i London, och är bekant med kungligheter i flera europeiska länder.

Likväl har hans nyblivna fru, grevinnan Olympia, flera kopplingar inom den kungliga sfären. Hon är dessutom utbildad inom statsvetenskap vid det prestigefyllda universitetet Yale i amerikanska New Haven, Conneticut.

Paret ska ha träffats när grevinnan Olympia studerade som utbytesstudent i Paris.

På gästlistan fanns bland annat den brittiska prinsessan Beatrice och hennes make, fastighetsmogulen Edoardo Mapelli. Närvarande var även prins Louis av Luxemburg, prins Laurent av Belgien, prins Paul av Grekland tillsammans med sin dotter, prinsessan Maria Olympia, samt prins Charles av Bourbon-Sicilien, tillsammans med sin familj.

Här är det brittiska kungahuset.