Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiken om kungens vigselring på resan

Var är kungens vigselring?

Frågan återkommer titt som tätt och nu senast under hans resa till OS i Sydkorea.

Expressen TV:s "Kungafamiljen" reder ut hur kung Carl Gustaf gör med sin vigselring – och svaret är att den alltid sitter på, men på ett speciellt sätt.

Titt som tätt får kommer frågor från läsare och tittare som har sett bilder på kungen om hans vigselring.

Frågan dök senast upp under hans resa till vinter-OS i Pyeongchang i Sydkorea. När han satt i publiken och hejade på idrottarna syntes ingen vigselring på det ringfingret på vänster hand – som brukligt är annars.

Var är kungens vigselring?
Foto: SVEN LINDWALL

I Expressen TV:s "Kungafamiljen", som sänds i Expressen TV varje fredag, togs den eviga frågan om kungens vigselring upp.

Och sanningen är att kungen absolut bär sin vigselring – men på ett okonventionellt sätt.

Kungen bär fortfarande vigselringen

Tittar man riktigt noga syns det att kungen bär ringen på sitt lillfinger, under sin klackring.

På lillfingret sitter kungens vigselring, under klackringen.
Foto: SVEN LINDWALL

Kungen har burit sin vigselring på det här viset under en längre tid. Det har ibland väckt frågor om han brutit sitt äktenskap eftersom det på långt håll kan vara svårt att se att han faktiskt bär den under en annan ring.

Hovets före detta presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg redde ut frågan efter att kungen framträtt i SVT och flera tittare reagerade på att han såg ut att sakna vigselring.

– Kungen verkar trivas bättre med ringarna på samma finger, sa hon till Aftonbladet och la till att det händer att folk hör av sig och undrar över den udda ringplaceringen.

Silvia skulle ha följt med

Kungen har varit på OS i Sydkorea i omkring en veckas tid för att följa de svenska atleterna på plats. Från början var planen att drottning Silvia skulle följa med – men i sista stund ställde hon in resan.

– Drottningen är ledsen över att inte kunna följa med. Men med anledning av andra åtaganden har hon valt att inte åka, meddelade Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, samma dag som resan skulle ha skett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.