Modeexperten: De var kvällens bäst klädda

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vem klädde sig bäst på prins Carl Philip och Sofia Hellqvists bröllopsförfest? Se Emma Danielssons betyg här!
Sofia HellqvistWow vilken klänning! Sofia ser ut som en riktig Hollywood-stjärna. I den här utsmyckade spetsklänningen blir hon festens mittpunkt - precis som sig bör. Den passar dessutom in perfekt på kvällens libanesiska tema. Och vilka former hon får!
Sofias vackra Zuhair Murad-klänning.
Kronprinsessan VictoriaVickan väljer en nedtonad nyans och låter alla utsmyckningar stå i fokus. Det är inte det bästa färgvalet för henne men alla vackra detaljer och den figurformande modellen väger upp och gör det till en av kvällens snyggaste klänningar.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Prinsessan MadeleineÄven Madeleine väljer en utsmyckad klänning. Och det strålar om henne! Det är svårt att klä sig finare än såhär när man är höggravid. Klänningen är skir och somrig och hon är dessutom riktigt vacker i håret med sin slarviga uppsättning.
Kronprinsessan Mette-MaritMedan det svenska kungahuset väljer bling bling satsar Norge på en betydligt enklare stil. Mette-Marit är sockersöt i mjuka lockar och en sommarfin klänning. Den romantiska stilen med blommor, ljus färgställning och volangärm klär henne bra.
Drottning SilviaSilvia visar hur medveten och modern hon är genom att skippa festklänning och bära en färgstark kostym i stället. Trendiga revärer, vackra utsmyckningar och en riktigt härlig nyans gör det här till en lyckad klädsel.
Sara HellqvistBåde Sara och systern Lina väljer diskreta klänningar och det hade varit roligt att se dem ta ut svängarna i något mer iögonfallande. Å andra sidan är det trevligt att de inte gör en "Pippa" utan i stället låter systern Sofia få all stjärnglans. Lina HellqvistKänningen är elegant även om den diskreta färgen inte gör att den drar ögat till sig. Draperingen kring midjan är väldigt smickrande för figuren. Dessutom har hon matchat snyggt med sandaletter i modern stil och en glammig väska.
Foto: Ian Gavan
Prinsessan Märtha-LouiseKlänningen är rätt diskret men skorna sticker ut betydligt mer. Här snackar vi minst femton centimeter i klackhöjd! Märta-Louise är helt klart fin i sin klänning men bland kvällens alla utsmyckade och färgstarka blåsor hamnar hon lite i skymundan.
Marie HellqvistMarie väljer tvådelat i svart kjol och ljus topp. De vackra utsmyckningarna kring ringningen behövs för att ge klädseln lite extra glamourfaktor. Stilen är klassiskt elegant och det klär henne.
Christina SalibaVilken härlig färg! Christina har valt en klänning som har extra allt - på ett bra sätt. Vackra volanger upptill och plisseringar nedtill gör det här till en festklänning som är allt annat än tråkig.
Vicky AndrénVackra Vicky väljer en midnattsblå tyllkjol och ljusar upp stilen med en dekorerad topp. Ljusa accessoarer i stället för svarta hade passat bättre den här sommarkvällen men både klänningen och toppen klär henne och helhetsintrycket blir väldigt elegant.
Louise GottliebVackra volanger ger den här klänningen det lilla extra. Louise matchar den snyggt med superlyxiga accessoarer i form av en Chanel-väska och ett par Valentino-skor med nitar. Vilket vackert Hollywood-svall dessutom!
Prinsessan BirgittaPälsjacka och högsommarvärme är inte direkt den bästa kombinationen. Jag hade hellre sett henne i en klänning som var lite mer täckande upptill så hade hon kunnat lämna jackan hemma.
Foto: Pelle T Nilsson
Prinsessan MargarethaMargaretha skippar klänning och väljer i stället ett matchande set i en mörkt blå nyans. Stilen är elegant i all sin enkelhet men det slinkiga materialet döljer inte mycket i blåsten vilket inte är särskilt smickrade för figuren.
Foto: Pelle T Nilsson
1 / 17

Emma Danielsson gillade särskilt en grön byxdress och en pärlprydd klänning när prins Carl Philip och Sofia Hellqvist höll middag för nära och kära på Skeppsholmen.

Vem som fick högst betyg?

Se här!

Expressens modeexpert Emma Danielsson tycker till om kläderna som gästerna bar när Sofia Hellqvist och prins Carl Philip bjöd in till sista middagen som ogifta. Festen hölls på Skeppsholmen och över 200 gäster närvarade.

Här syntes kungligheter från bland annat Norge och Danmark och prinsparets släkt och vänner.

Vackra långklänningar stod i centrum medan männens svarta smokingparad fick stå åt sidan denna afton.

Här är Emma Danielssons getingbetyg till 15 av gästerna som närvarde - bland andra kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, Sofia Hellqvists systrar Lina och Sara Hellqvist, kronprinsessan Mette-Marit och givetvis betyg till Sofia Hellqvists festlook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.