Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären förnekar att han äger kungliga villan

Prins Harry och Meghan har tagit ett steg tillbaka från kungahuset.
Villan uppges vara värd 133,3 miljoner kronor.Foto: STELLA PICTURES IMP FEATURES
Herrgården är 1060 kvadratmeter stor.Foto: STELLA PICTURES IMP FEATURES
Prins Harry och Meghan har inte velat säga vem som lånat ut villan.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA TT NYHETSBYRÅN
Gruvmagnaten och miljardären Frank Giustra förnekar att han äger huset.Foto: FS/ADMEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Meghan och Harry flyttar på deltid till Kanada efter beslutet att ta ett steg tillbaka från kungahuset.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Gruvmagnaten Frank Giustra, 62, har pekats ut som den som lånat ut sitt hus till prins Harry och Meghan i Kanada.

Men nu har miljardären gått ut på Twitter för att förneka sin inblandning – eller att han ens äger huset, rapporterar Daily Mail. 

”Jag blev besviken när jag läste den här felaktiga texten om mig”, skriver Giustra på Twitter.

Det var The New York Post som först avslöjade att Frank Giustra, gruvmagnat och delägare av filmbolaget Lionsgate, hade lånat ut sitt hus i Kanada till hertigparet av Sussex.

Kungligheterna har nyligen valt att ta ett steg tillbaka från sina officiella uppdrag. Nu planerar de en flytt till Kanada, där de kommer bo i miljonvillan ”Mille Fleurs” på Saanich Peninsula-halvön.

Herrgården har ett värde av 14,1 miljoner dollar – motsvarande 133,3 miljoner kronor. Enligt The New York Post och Daily Mail hade Frank Giustra lånat ut kåken utan kostnad, efter att ha haft privat kontakt med paret.

Men nu har Frank Giustra gått ut på Twitter för att förneka uppgifterna. 

”En rad lögner”

Den 62-årige kanadensaren skriver att han inte äger något hus i området Victoria, och att han aldrig haft kontakt med prins Harry eller Meghan, rapporterar Daily Mail.

”Föga överraskande har the New York Post använt denna icke-historia som ett tillfälle att återanvända en rad lögner om mig som återupprepat och definitivt har dementerats av The New York Times, Fox News, och justitiedepartementen, bland andra”, skriver Frank Giustra på Twitter.

Miljardären fortsätter med att kalla uppgifterna för ”fake news”.

Hemlig ägare bakom kungligheternas hem

Fortsatt råder alltså stora oklarheter kring vem som äger kungaparets 1060 kvadratmeter stora tillflyktsort. Paret har själva vägrat att gå ut med namnet på personen, skriver Daily Mail.

Tidningen har dock varit i kontakt med en mäklare som var inblandad i säljandet av huset 2014. Enligt mäklaren ska ägaren vara en miljardär som varken är amerikansk eller kanadensisk medborgare.

Ägaren ska ha genomfört betalningen med hjälp av kontroversiella tillvägagångssätt, enligt Daily Mail. Tidningen liknar beteendet vid det som används vid pengatvätt och skattefusk.

Här är den brittiska tronföljden

Allt du behöver veta om det brittiska kungahusets tronföljd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.