Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michelle Obamas livsråd till Meghan – om barnen

Foto: CLODAGH KILCOYNE / AP TT NYHETSBYRÅN

Michelle Obama har gett Meghan, hertiginnan av Sussex, och därmed resten av världen, sina bästa råd till nyblivna mammor.

USA:s före detta presidentfru intervjuas av Meghan i det senaste numret av Vogue.

– Var sekund innehåller sin egen evighet. Njut av allt, säger Michelle Obama i intervjun.

Meghan, hertiginnan av Sussex, är gästredaktör för det senaste numret av brittiska Vogue, och passade på att intervjua en av sina stora förebilder: Michelle Obama.

Meghan, som blev mamma till lille Archie Harrison i maj i år, frågar USA:s före detta presidentfru vad hon lärt sig av att vara mamma.

– Att vara mamma har varit en masterclass i att släppa greppet, säger Michelle Obama, mamma de nu vuxna döttrarna Sasha, 18 och Malia, 21, i Vogue-intervjun.

– Hur mycket vi än försöker så är det bara så mycket som vi kan kontrollera. 

– Att vara mamma har lärt mig att för det mesta så är mitt jobb att ge dem möjligheten att utforska och utvecklas till de personer som de vill vara. Inte de personerna som jag vill att de ska vara, eller den personen jag önskade att jag var när jag var i den åldern.

Hela familjen Obama utanför Vita Huset år 2015: Michelle, Barack och döttrarna Malia och Sasha, nu 18 och 21 år gamla. Foto: PETE SOUZA / STELLA PICTURES / PHOTOSHOT B66

– Föräldraskapet har också lärt mig att mitt jobb inte är att röja en väg åt dem i ett försök att eliminera alla möjliga utmaningar. Utan i stället, att vara en säker och kontinuerlig plats för dem att landa på när de oundvikligen misslyckas, och att visa dem, om och om igen, hur de ska resa sig på egen hand.

Michelle Obama berättar även att det vackraste ljudet hon någonsin hört var Sasha och Malias sömniga snusningar som nyfödda.

Hon hade ett sista råd till de nyblivna föräldrarna prins Harry och Meghan:

– Varje sekund innehåller sin egen evighet. Njut av allt. 

Meghans ”krafter för förändring” på framsidan

På framsidan av Vogue UK:s septembernummer har den 37-åriga hertiginnan valt ut 15 kvinnor som ”krafter för förändring” och hyllar dem som pionjärer och visionärer.

Bland dem återfinns den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16.

Andra som syns på omslaget är Nya Zeelands premiärminister Jacinda Adern, skådespelerskan och transaktivisten Laverne Cox och brittisk-somaliska boxaren Ramla Ali.

Framsidan är indelad i 16 rutor, och den sista rutan är spegelpapper, för att visa att även läsaren själv kan förändra världen.