Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans vänner: “Allting är alltid på hennes villkor”

Ilskan mot prins Harry och Meghan efter beslutet.
Meghan och Harry vill leva ett självständigt liv och avsäger sig officiella förpliktelser.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Enligt Meghans vänner som Daily Mails reporter talat med, är ingen av dem förvånad över beskedet som chockat en hel värld.
Foto: SPLASH NEWS/ABACA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: SPLASH NEWS/ABACA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

– Det ska alltid vara på hennes villkor annars så kan det vara.

Så beskriver en av Meghans vänner hertiginnans inställning till livet, rapporterar Daily Mail.

Prinsparets beslut att stiga ned från sina officiella förpliktelser benämns nu i brittisk press som ”Megxit”.

Tjugo månader efter bröllopet med brittiska prins Harry har Meghan fått nog av de kungliga förpliktelserna. 

Nyheten om att hon och maken vill frånsäga sig all apanage och officiella uppdrag, och samtidigt behålla sina titlar, slog ned som en bomb i Storbritannien och världen.

Men Meghans vänner ska inte ha blivit lika förvånade över beskedet, rapporterar Daily Mail.

Vännerna inte förvånade

– Det ska alltid vara på hennes villkor annars så kan det vara, ska en av Meghans vänner ha sagt och fått medhåll från flera andra, enligt Daily Mails reporter David Jones.

Enligt David Jones, som har skrivit en inofficiell biografi över Meghans resa in i hovet, ska ingen av de vänner, bekanta och släktingar till Meghan som han haft kontakt med, ha höjt på ögonbrynen åt hertiginnans beslut att kasta in den kungliga handsken.

– Ingen är förvånad över att denna fria själ och tämligen beslutsamma kvinna redan nu har hoppat av det kungliga skeppet och ”lagt benen på ryggen” (som en vän uttryckte det) för ett nytt liv i Kanada, skriver David Jones.

”Megxit” bara en tidsfråga

För samtidigt som prins Harry försöker hantera situationen på hemmaplan, har Meghan, efter bara tre dagar i Storbritannien, rest tillbaka till Kanada. Hon har där återförenats med sonen Archie som är kvar i Kanada efter att hela familjen nyligen spenderade sex veckor på andra sidan Atlanten.

– Jag såg detta komma, det var bara en tidsfråga. Det ska alltid vara på hennes villkor annars så kan det vara. Hon är alltid den centrala i relationen, oavsett Harrys titel, har en av Meghans äldsta vänner sagt till reportern David Jones.

– Hon vill alltid vara i strålkastarljuset, men på sina villkor, fortsätter vännen.

Återvänder till Storbritannien under villkor

Vännen menar även att Meghan är medveten om att hon rört upp känslor i Storbritannien, men att hon inte bryr sig. Meghan ska, enligt vännen, inte ens ha några planer på att återvända till Storbritannien.

– Så vida hon inte får det hon känner att hon förtjänar, tillägger vännen för David Jones.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.