Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen: Meghan skulle överväga bli president

Ur det uppmärksammade klippet i Time Magazine.Foto: TIME WARNER / STELLA PICTURES/STELLA/DDP/FERRARI DDP/FERRARI
Hertiginnan Meghan.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan skulle kunna ställa upp i presidentvalet, tror en nära vän till hertiginnan.

Enligt vännen har hon ett intresse för politik, rapporterar Vanity Fair. 

– Om Meghan och Harry helt gav upp sina titlar tror jag på allvar att hon skulle överväga att ställa upp i presidentvalet.

I veckan kallade Meghan höstens USA-val för det ”viktigaste under vår livstid”.

– När vi röstar ger vi våra värderingar makt och låter våra röster höras, sa hon i klippet i Time Magazine.

Prins Harry sa att alla amerikaner måste ta avstånd ”hatiska uttalanden, desinformation och näthat” i november. Och när Donald Trump fick frågor om klippet under ett pressmöte i veckan sa han att han inte är ett ”fan” av Meghan.

Det har skapat spekulationer om Meghan i själva verket själv skulle kunna ställa upp i presidentvalet 2024, rapporterar Vanity Fair.

– En av anledningarna att hon var så mån om att inte ge upp sitt amerikanska medborgarskap var för att hon skulle kunna ha möjligheten att ge sig in i politiken, säger en nära vän till tidningen, som är övertygad om att Meghan själv skulle kunna ställa upp som presidentkandidat.

Frostig relation med presidenten

Andra källor nära hertiginnan säger att Meghan inte har några planer på det, även om hon är väldigt politiskt intresserad.

Den senaste veckans uttalanden om valet från Harry och Meghan har skapat stora rubriker i Storbritannien. I veckan uttalade sig en talesperson för Buckingham Palace och underströk att Harry ”inte är en arbetande medlem av kungafamiljen och de uttalanden han gör är hans privata.”

Inför Donald Trumps presidentvalskampanj 2016 kallade Meghan honom för ”splittrande”, vilket fick den blivande presidenten att kalla henne för elak.

”USA kommer inte att betala för deras säkerhet och beskydd. De ska betala själva!”, skrev Trump på Twitter i mars när paret flyttade till Kalifornien.

Se klippet från hertigparet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.