Meghans tunga besked till drottningen: Ingen jul

Hertiginnan Meghan har en tuff period bakom sig.
Hertiginnan Meghan har haft ett tufft år.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här tillsammans med sonen Archie och prins Harry när familjen träffade Desmond Tutu i Sydafrika i september.
Foto: HENK KRUGER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth under söndagens minnesceremoni för Storbritanniens invasion av Europa 1944.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry och Meghan har förklarat för drottning Elizabeth att de inte kommer fira jul med henne på slottet Sandringham.

Efter det turbulenta året behöver paret nämligen ”ladda batterierna”, uppger en källa för brittiska The Sun.

För ett halvår sedan blev det brittiska prinsparet föräldrar. I dagarna rapporterade Daily Mail ett nytt glädjebesked: lille Archie har börjat krypa och fått två tänder.

På onsdagen kunde The Sun leverera ett mer dystert besked: Archie får inte fira sin första jul med sin gammelfarmor och gammelfarfar på deras lantställe Sandringham i Norfolk. Vart drottning Elizabeth, 93, och hennes make prins Philip, 98, får skicka klapparna i stället är i nuläget oklart.

The Sun skriver att det lutar åt att man firar hemma på Windsor eller utomlands med Meghans mamma Doria Ragland.

Harry och Meghan har meddelat sitt beslut till drottningen, uppger en källa för tidningen.

Anledningen är att de behöver ”ladda batterierna”:

– De behöver komma bort ett slag för att vila upp och planera nästa år.

Prins Harry har firat julafton på Sandringham i hela sitt liv – förutom 2012, då han tjänstgjorde i Afghanistan. Hertiginnan Meghan har gjort honom sällskap under de två senaste åren.

Meghans stora smärta

Nyheten kommer efter en period av öppen frustration från hertiginnan Meghan. Hon har legat i krig med brittiska medier och stämt Mail on Sunday, som publicerade brevväxling med hennes pappa.

”Det finns ett personligt pris för denna obevekliga propaganda, speciellt när den är medvetet falsk och illasinnad. Och även om vi har försökt hålla modet uppe, så kan jag inte beskriva hur smärtsamt detta varit”, skrev prins Harry i ett öppet brev.

När Meghan i en dokumentär i den brittiska tv-kanalen ITV skulle tala om parets förhållande till pressen konstaterade hon med tårar i ögonen att nästan ingen har brytt sig om hur hon mår.

I slutet av oktober meddelade prinsparet att de tar paus från alla offentliga uppdrag.

Därför stämde Meghan den brittiska tidningen

Meghan, hertiginnan av Sussex, stämde en brittiska tidning efter att tidningen publicerade ett handskrivet brev hon skrivit till sin pappa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.