Meghans syster vädjar: Bjud mig på bröllopet

Samantha Markle berättar för Expressen om arbetet med en bok om Meghan Markle – och hennes starka vilja att få komma på bröllopet mellan sin halvsyster och prins Harry.
Foto: Montage (Axel Öberg/Privat)
Samantha Markle berättar för Expressen om arbetet med en bok om Meghan Markle – och hennes starka vilja att få komma på bröllopet mellan sin halvsyster och prins Harry.
Foto: AXEL ÖBERG
Prins Harry och Meghan Markle gifter sig i maj.
Foto: EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan Markle gifter sig i maj.
Foto: AXEL ÖBERG

FLORIDA. Hon har öppet kritiserat sin syster Meghan Markle, som i maj säger ja till prins Harry.

Nu ångrar sig Samantha Markle – och vädjar via Expressen om att få komma på bröllopet.

– Jag menade inte att såra dig.

Den 19 maj gifter sig den amerikanska skådespelaren Meghan Markle med prins Harry. Mycket talar för att Samantha Markle, som har samma pappa som Meghan Markle, inte är välkommen.

Sedan förlovningen tillkännagavs har Samantha Markle bland annat ifrågasatt sin systers humanitära engagemang. När ”Suits”-stjärnan reste till Indien för att uppmärksamma problemet med tjejer som hoppar av skolan för att de saknar mensskydd, undrade Samantha varför hon inte sålde några av sina exklusiva handväskor och skänkte pengarna.  I intervjun med Expressen medger hon att det var ett orättvist uttalande.

Hon protesterade också högljutt när prins Harry i en radiointervju med BBC sa att Meghan Markle – som precis firat sin första jul med den brittiska kungafamiljen – hade ”fått familjen jag antar att hon aldrig haft”.

Samantha Markle med halvsystern Meghan Markle. Senast de talades vid var 2015. "Jag försökte ge henne lite space", säger Samantha till Expressens Anne-Sofie Näslund.
Foto: PRIVAT

Samantha Markle försvarar prins Harry

Men i intervjun med Expressen försvarar hon plötsligt prinsen.

– Det hade varit mer passande om han sa: ”Hennes karriär har tagit henne till så många platser att hon under ett bra tag inte haft en familj”. Men han sa nog bara fel.

Sista gången systrarna pratade med varandra var 2015.

– Jag försökte ge henne lite space när hon var upptagen. Inte bombardera henne med prat om min MS-diagnos utan vänta på att hon skulle ringa, säger Samantha.

I efterhand ångrar hon beslutet att inte höra av sig. Samtidigt säger hon att tidningarna överdrivit sprickan – och hennes uttalanden.


LÄS MER: Meghan och Harrys krav på bröllopstårtan 


Konflikten har delvis handlat om boken som Samantha skriver. Arbetsnamnet har varit ”Dagbok av Princess Pushy’s Sister” men enligt Samantha var titeln bara var ett sätt att ”driva med sociala etiketter”.

– Precis som man inte ska döma en bok utifrån omslaget så kan man heller inte döma en bok utifrån dess titel. Jag hoppades att intelligenta människor skulle vara smarta nog att förstå det och läsa boken och säga ”aha, det var DET den handlade om”.

Samantha Markle vädjar via Expressen om att få komma på prinsbröllopet i maj.
Foto: AXEL ÖBERG

Samantha Markle: ”Boken är riktigt bra”

I stället har hon tänkt om och avslöjar att titeln troligtvis blir mer neutrala ”En amerikansk prinsessas syster”.

 – Boken är riktigt bra, den hyllar saker med vår familj, vårt samhälle och den brittiska kungafamiljen, säger hon.

Systrarnas pappa har fått en muntlig inbjudan till bröllopet men ingen i familjen har ännu fått ett officiellt inbjudningskort, berättar Samantha.

Men du hoppas fortfarande?

– Ja, det gör jag. Det vore svårt att åka med rullstolen, men jag skulle åka rullskridskor över om det är vad som behövs.

Kommer du att sträcka ut en hand på något sätt?

– Jag ska försöka. Jag har en present som jag vill överlämna. En sak som ingen annan i hela världen kan ge henne. Något hon velat ha sedan hon var liten som jag ser fram emot att överlämna.


LÄS MER: Meghan Markles bror stoppas från bröllopet 

Samantha Markle tar emot Expressens Anne-Sofie Näslund i vardagsrummet i Florida. Därifrån skriver hon på en bok om att vara syster till Meghan Markle, som snart ska gifta sig med prins Harry.
Foto: AXEL ÖBERG

Samantha Markle till Meghan: ”Önskar dig livslång lycka”

Under den filmade delen av intervjun vänder sig Samantha sedan direkt till Meghan:

– Jag hoppas att jag får möjlighet att säga det här direkt till dig, jag är så stolt över dig. Jag älskar dig. När det kommer till alla misstolkningar – jag menade inget negativt. Tabloider gick alldeles för långt och jag menade inte att såra dig. Jag tror att du vet att jag alltid har varit på din sida. Du är vacker och Harry är fantastisk och jag önskar dig livslång lycka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.