Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans rättegång mot tabloiden skjuts upp

Hertiginnan Meghan stämde utgivaren bakom Mail on Sunday och Mailonline i oktober förra året.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Meghan vill skjuta upp rättegången mot tidningsutgivaren.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Hertiginnan Meghan, 39, har stämt den brittiska tidningsutgivaren Associated Newspapers.

Rättegången var planerad att börja i början på nästa år – men skjuts nu upp.

Anledningen är att tidningsutgivaren fått grönt ljus att använda ny bevisning.

Meghan driver en rättslig process mot publicisten bakom Mail on Sunday sedan tidningen publicerat delar av ett handskrivet brev från henne till pappan Thomas Markle.

Huvudförhandlingen börjar den 11 januari i London och väntas pågå mellan åtta och tio dagar. Men på Meghans begäran skjuts rättegången upp, skriver The Guardian. I stället ska den hållas under hösten 2021.

Vill ha förenklad rättegång

Hertiginnans förfrågan kom efter att Associated Newspapers advokater fått igenom att få använda den kungliga biografin ”Finding Freedom” som bevis.

Det innebär i sin tur ytterligare arbete för Meghans advokater – vilket också uppges vara argumentet för att rättegången ska skjutas upp.

Hennes advokater ska även försöka få till en så kallad förenklad rättegång. I så fall skulle Meghan inte behöva infinna sig personligen på plats i Storbritannien för förhandlingen.

Tv-nätverket ITV:s kungliga expert Chris Ship skriver på Twitter att advokaterna är så säkra på att vinna mot tidningsutgivaren att det är onödigt med en fullständig huvudförhandling.

Anklagar tabloidpressen

Utdrag ur Meghans brev till Thomas Markle publicerades i februari förra året. Hertiginnan anser att Mail on Sunday och Mailonline, genom att totalt skriva fem artiklar om brevet, gjort intrång i hennes privatliv samt brutit mot upphovsrätten och den brittiska dataskyddslagen.

Meghan har tidigare anklagat den brittiska tabloidpressen för att ha orsakat klyftan mellan henne och pappan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.