Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans pappas plan – göra film om dottern

Hertiginnans tal till unga tjejer.
Thomas Markle.
Foto: THEIMAGEDIRECT.COM/TT / IBL BILDBYRÅ
Hertiginnan Meghan.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT

Hertiginnan Meghan, 39, har inte träffat sin pappa Thomas Markle sedan sitt giftermål.

Nu planerar pappan att göra en ny dokumentär med osedda videor och bilder av dottern.

– Jag tror vi kommer att göra ett bra jobb, säger han till The Sun.

Konflikterna mellan den brittiska hertiginnan och hennes pappa har varit många. När Meghan gifte sig med prins Harry talade Thomas Markle, 76, med pressen – trots dotterns avrådan.

Den äldre Markle har också offentliggjort ett privat brev som Meghan skickade till honom. Därefter har han hotat med att vittna mot henne, sedan hon stämt DMG Media för att ha publicerat innehållet.

Striderna har lett till att far och dotter inte längre har någon kontakt. Men det har inte hindrat Thomas Markle från att nu planera en dokumentär om sitt liv – där det utlovas nya bilder och filmer på dottern, enligt The Sun.

Vill visa Meghans barndom

I intervju med tidningen säger Markle att dokumentären först kommer att fokusera på hans liv.

– Sedan mitt liv med Meghan, uppväxten, hennes skoldagar tills hon började på college, och sedan när hennes karriär började, säger han till The Sun.

– Vi hade ett bra liv tillsammans, genom hennes första giftermål och hennes flytt till Kanada. Sedan började en ny historia! Det känns lite som ”vad hände med min lilla flicka”?

”Mitt favoritfoto”

Innan pensionen arbetade Markle som ljussättare och filmfotograf. Nu tar han alltså upp arbetet igen, och förhoppningen är att vara klar med dokumentären senare i år.

Tanken är att filmen ska ge en bild av ”helheten”, skriver The Sun.

– Min dokumentär kommer att ha några nya filmer och mitt favoritfoto av min lilla flicka, och vi kommer att försöka bena ut vad som gick fel. Jag tror att vi kommer att göra ett bra jobb, säger Thomas Markle till tidningen.

Se mer

Meghans egna ord om missfallet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.