Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans pappa om oväntade beskedet

Thomas Markle och Meghan.Foto: NIJO / STELLA PICTURES / BACKGRID UK
Thomas Markle missade dotterns bröllop på grund av en hjärtoperation.Foto: GOOD MORNING BRITAIN / STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Hertiginnan Meghans pappa Thomas Markle fick veta att dottern var gravid när han hörde det på radion under en bilfärd, berättar han för Daily Mail.

– Det första jag tänkte på var när jag höll Meghan i mina armar när hon var nyfödd för 37 år sedan, säger han till tidningen.

I en exklusiv intervju med Daily Mail berättar nu Thomas Markle, 74, om hur han fick beskedet om Meghans graviditet med prins Harry. Han satt i en bilkö vid gränsen mellan USA och Mexiko vid klockan ett på morgonen när han fick de glada nyheterna – via radion.

– Jag fylldes av kärlek, lycka och glädje för både min dotter och min svärson. En ny bebis är en välsignelse och jag ser fram emot att få träffa en liten Meghan eller en liten Harry, säger Thomas Markle till Daily Mail.

Thomas Markle berättar att det första han tänkte på var hur det var att hålla en nyfödd Meghan den 4 augusti 1981. Han säger att det var ”kärlek vid första ögonkastet” efter födseln.

– Jag var inte överraskad av bebisbeskedet. Meghan älskar barn och hon och Harry har pratat om att de vill ha en familj från början. Jag är förtjust för dem båda.

Meghan befinner sig på kungliga uppdrag med Harry i Australien.Foto: IAN VOGLER / AP / TT NYHETSBYRÅN

”Missförstånd”

Markle valde att gratulera de blivande föräldrarna och viftar bort det faktum att han inte fått de glada nyheterna personligen som ”förmodligen ett missförstånd”. Han understryker att han inte vill att någon ska tycka synd om honom.

Han är också övertygad om att Meghan kommer att bli en bra mamma och säger att hon alltid har varit fantastisk med barn.

Meghan och prins Harry befinner sig just nu på kungliga uppdrag i Australien. På lördagen var de i Sydney för Invictus games, ett mästerskap för krigsveteraner som skadats.

Thomas Markle berättar för Daily Mail att han är stolt över hur Meghan vunnit folkets hjärtan i Australien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.