Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghans pappa: ”Jag lägger skulden på Harry”

Meghan Markles nya projekt för att hjälpa kvinnor
Thomas Markle.
Foto: THE SUN / MEGA/IBL
Hertiginnan Meghan.
Foto: DPPA/SIPA USA
Hertiginnan Meghan och prins Harry.
Foto: DPPA/SIPA USA

Thomas Markle anser inte att dottern Meghan bär huvudansvaret för att de inte längre har någon som helst kontakt.

– Jag lägger skulden på Harry till största delen, säger Thomas Markle enligt Daily Mail

Den 4 augusti fyllde Meghan 40 år. Thomas Markle skickade dottern en bukett rösa rosor med två gula rosor i mitten för att symbolisera barnbarnen Archie och Lilibet som han hittills aldrig fått träffa – poängen var att visa att han vill vara en del i deras liv.

– Men jag har fortfarande inte fått något svar, säger Thomas Markle i en tv-intervju med GB News.

Sedan Thomas Markle inte närvarade vid dotterns bröllop för tre år sedan är brytningen total och han säger sig inte längre känna igen Meghan.

– Hon har förändrats. Min dotter brukade vara en mycket mer kärleksfull person än hon är nu, säger Thomas Markle.

Thomas Markle om barnbarnet: ”Jag kallar henne Lili”

Meghan sade i tv-intervjun med Oprah Winfrey att hon känner sig ”förrådd” av sin pappa. Men Thomas Markle tror att det främst är Meghans make som ligger bakom att han inte längre har någon kontakt med prinsparet – och det på grund av att Meghans pappa fortsätter uttala sig i tidningar och tv.

– Jag lägger skulden på Harry till största delen. Han har mottot att du är körd om du så mycket som tittar åt paparazzifotograferna, säger Thomas Markle.

Men han hoppas fortfarande få träffa sina barnbarn Archie och Lilibet – även om han har vissa synpunkter på det ena namnet:

– Jag kallar henne Lili, det är det perfekta namnet på henne, jag tycker inte att Lilibet känns nödvändigt. Men jag vill väldigt gärna hålla henne och Archie i mina armar.

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.