Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghans och Kates nära relation: ”Helt fantastiskt”

Foto: JAMES WHATLING / MEGA/ IBL
Foto: CHRIS JACKSON / AP/ TT
Foto: SPLASH NEWS/ IBL

Hertiginnorna är inte bara ingifta i den brittiska kungafamiljen. 

Prinsfruarna Kate, 36, och Meghan, 37, trivs också bra ihop och har flera gemensamma intressen.

Ett av dem: En faiblesse för exklusivt mode – handväskor från Mulberry och armbandsur signerade det franska modehuset Cartier.

Meghan klär Kates välkomnande i den brittiska kungafamiljen i två ord: ”helt fantastiskt”. 

Prins William och Kate, eller Catherine Elizabeth Middleton som hon döptes till efter att ha kommit till världen 9 januari 1982 i Reading, Berkshire, möttes för första gången redan 2001. 

De träffades när de studerade konsthistoria på universitetet i skotska S:t Andrews. Det som började som en enkel flört, ledde till att de så småningom blev ett stadgat par. Det följdes av det storslagna, kungliga bröllopet i Westminster Abbey den 29 april 2011 – en vigsel som följdes av över två miljarder människor.

Efter den dagen är Kate en del av det brittiska kungahuset och även hertiginna av Cambridge. Prins William och Kate har tre  barn: prins George, 5, prinsessan Charlotte, 3 och lillprins Louis 6 månader.

Prins William och Kate har fått tre barn: prins George, prinsessan Charlotte, och prins Louis. Foto: MATT HOLYOAK / AP/ TT

 

Kate och William gifte sig 2011. Foto: MATT DUNHAM / AP

Kärlek vid första ögonkastet

Prins Williams två år yngre lillebror träffade sin stora kärlek,  skådespelerskan Meghan Markle i juli 2016. Det har tidigare sagts att det var kärlek vid första ögonkastet. Men det var inte direkt en slump att de båda möttes. Det var en gammal vän till prinsen som såg till att para ihop dem på en blinddejt. 

The Daily Telegraph har tidigare avslöjat namnet på den mystiska matchmakern – Violet von Westenholz, 33, med PR-jobb hos det exklusiva modehuset Ralph Lauren. 

Det 18 maj i år hölls det kungliga bröllopet i St George's Chapel i Windsor mellan prins Harry och hans Meghan. Best man var storebror William, förstås. Meghans blivande svägerska, hertiginnan Kate, närvarade naturligtvis också på bröllopet. 

Meghan och Harry gifte sig i maj, tidigare i år. Foto: BEN BIRCHHALL / AP/ TT

 

Det sägs ha varit kärlek vid första ögonkastet mellan Meghan och prins Harry. Foto: ACTION PRESS/ STELLA PICTURES

Tjejhelg i Wimbledon

Uppgifter gör gällande att Kate och Meghan, som är gifta med de båda prinsbröderna, har en jättebra relation. Bara knappt två månader efter prins Harrys kungliga vigsel med Meghan, hade de nyblivna svägerskorna en tjejhelg tillsammans. När Meghan, numera hertiginna av Sussex, ville heja på sin väninna Serena Williams i Wimbledonfinalen tog hon med sig svägerskan Kate.

Enligt Daily Express blev det prinsfruarnas första evenemang tillsammans.  

Meghan och Kate ska ha träffats för första gången den 9 januari 2017. Då introducerade prins Harry Meghan för sin familj. Det skedde på en väldigt speciell dag –  Kates 35:e födelsedag. 

Den 20 maj 2017, bara fyra månader efter att de då blivande svägerskorna hade träffats första gången, var Meghan inbjuden till en vigsel, skriver The List. Bröllopet mellan Pippa Middleton, Kates lillasyster och bästa vän, och den tidigare professionelle racingföraren James Matthews. 

Det här blev ett stort ögonblick för den blivande hertiginnan, skriver tidningen.  

Pippa Middleton, Kates lillasyster, bjöd in Meghan till sitt bröllop. Foto: BERETTA/ SIMS/ REX/ SHUTTERSTOCK

Utmärkt tillfälle att mingla med Middletons

Det här var första gången hon deltog i en ceremoni tillsammans med delar av det brittiska kungahuset. För det andra fick prins Harry bevisa hur mycket han verkligen ville ha med henne. För det tredje blev det ett utmärkt tillfälle för Meghan att verkligen bekanta sig och mingla med Kate, Pippa och deras familj. 

Prins Harry gav Meghan något hon inte hade – en familj

Sedan dess har hertiginnornas relation växt sig allt starkare – och de bor med sina respektive familjer nära varandra.  

Den stärktes ytterligare när Meghan tillbringade julen med prins Harry för första gången.

– Prins Harry gav Meghan något som hon inte hade, en familj, har en källa berättat för US Weekly. 

– Det var så rätt att hon fick fira jul med Harry. Han ställde själv frågan till drottningen, och hon uttryckte enbart förtjusning över att Harry ville vara med sin fästmö. Det är ändå, trots allt, en familjehögtid. Och nu är Meghan en väldigt stor del av familjen.

På den efterföljande jul- och nyårsledigheten bjöds Harry och Meghan in till Anmer Hall home, prins Harrys och Kates residens. Ytterligare ett tecken på att de trivs ihop. 

Hertiginnan Kate: "William och jag är jätteglada"

Enligt Daily Express har Meghan beskrivit Kates välkomnande i kungafamiljen med orden ”helt fantastiskt”. 

Kate replikerade, på frågor från reportrar, så här:

– William och jag är jätteglada. 

Enligt tidningens källor, med insyn i den kungliga familjen, förefaller det finnas en stor respekt mellan de båda svägerskorna, något som indikerar på att de står inför en varm relation, som det uttrycks. Daily Express skriver att vid mer än ett tillfälle har Meghan tittat varmt mot Kate, skrattat och lett. 

De har även en hel del gemensamma intressen: Kate och William är trebarnsföräldrar medan Harry och Meghan väntar sitt första under våren. Här har prins Harrys hustru kunnat få en hel del råd från sin svägerska. 

De delar även klädsmaken

De kungliga svägerskorna förefaller också ha samma smak vad gäller mode, skriver Hellomagazine. Båda gillar handväskor från brittiska Mulberry, ett exklusivt modehus som är känt för sina exklusiva väskor för både kvinnor och män. Franska klocktillverkaren Cartier står högst i kurs vad gäller armbandsur. 

På klädsidan är den brittiske designern Erdem en favorit, liksom kandensiska märket Sentaler, känd för sina klassiska kappor och rockar. 

Hellomagazine skriver också att Meghan har tagit efter Kate – på en speciell punkt. Hon har allt oftare börjat ses i klassiska Barbour-jackor. Samtidigt tycker båda mycket om att "klä ner sig" när tillfället ges – gärna i jeans och enkla tröjor.

När det däremot kommer till mer officiella uppdrag – då har Kate gett Meghan en del råd. Som att klä sig mer klassiskt, gärna i kläder från lokala deigners.