Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harry: ”Du kommer saknas”

Hertigen av Edinburgh blev 99 år gammal.
Meghan och Harry bakom prins Philip.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Prins Philip med prins Harry.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan och Harry.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

På fredagen kom beskedet att prins Philip gått bort, 99 år gammal.

Dödsfallet kom samtidigt som det brittiska kungahuset befinner sig i en turbulent tid efter prins Harrys och hustrun Meghans stora intervju hos Oprah Winfrey.

”Tack för din tjänstgöring ... du kommer saknas stort”, skriver Meghan och Harry i ett uttalande på sin hemsida.

Sista gången prins Harry sågs med prins Philip offentligt var den 8 maj 2019. Och sist han var hemma i Storbritannien var i maj 2020. Nu gör han sig redo för att åka hem till familjen, efter beskedet att hans farfar prins Philip gått bort, 99 år gammal.

Enligt Daily Mail kommer prinsen sannolikt flyga från hemmet i Los Angeles, USA, till London med privatplan. Tidningen rapporterar vidare att han kan komma att få använda ett undantag som används av diplomater, för att kunna resa trots de hårda pandemireglerna. Det är oklart om Meghan, som är gravid med parets andra barn, kommer följa med.

Inte pratat sen Oprah-intervjun

Dödsfallet kom samtidigt som det brittiska kungahuset befinner sig i kris. Prins Harry och hans hustru Meghan gjorde nyligen en enormt uppmärksammad intervju med den amerikanska tv-profilen Oprah Winfrey. I intervjun berättade båda om en kvävande tillvaro i kungahuset.

Enligt brittiska medier har Harry inte haft kontakt med övriga familjen sen dess. I ett uttalande via Harrys och Meghans hemsida och stiftelse Archwell har de skickat en sorgehälsning till prins Philip.

”Tack för din tjänstgöring ... du kommer saknas stort”, står det i uttalandet.

Drottning Elizabeths make vårdades på sjukhus en tid innan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.