Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans nya mål – vill bli politiskt aktiv

Paret backar från brittiska kungahuset.
Meghan har tidigare berättat att hennes högsta dröm är att bli USA:s president.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan och prins Harrys nya liv utanför kungahuset innebär att hertiginnan inte längre behöver hålla sina politiska åsikter för sig själv.
Foto: MARK LARGE / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan, hertiginnan av Sussex, kan tänka sig en en framtid inom politiken.

Hertiginnan ser fram emot att inte längre behöva hålla sig neutral i politiska frågor inför det amerikanska presidentvalet senare i år, enligt Daily Mail.

– Hon har starka politiska åsikter och kommer utnyttja den nya större friheten hon fått att uttrycka dem offentligt, säger kunglig källa till tidningen.

Har du bytt karriär helt någon gång under livet?

Meghan, hertiginnan av Sussex, har skakat av sig det kungliga oket och kan nu börja ett friare liv i Nordamerika.

Enligt Daily Mails societetskolumnist Richard Kay ser hon fram emot att återigen få vädra sina politiska åsikter.

Drottning Elizabeth måste i rollen som statsöverhuvud hålla sig politiskt neutral, och av den anledningen gör hennes tronarvingar, prins Charles och prins William, detsamma.

Det är även viktigt att resten av kungafamiljen inte öppet stöttar något parti eller engagerar sig i en politisk fråga, då detta skulle kunna leda till att drottningens neutralitet ifrågasätts.

Klimat, jämställdhet och humanitära frågor går bra, men inte till exempel brexit, försvarsbudgeten eller val av en ny partiledare.

Detta ska ha varit ”frustrerande” för den frispråkiga Meghan, som innan hon blev tillsammans med prins Harry öppet kritiserat Donald Trump och kallat honom ”misogynist”.

Får ”äntligen” vara politisk

Meghan och prins Harrys nya liv utanför kungahuset innebär att hertiginnan inte längre behöver hålla sina politiska åsikter för sig själv.

– Hertiginnan ska varit frustrerad över att hon tvingades hålla sig borta från politiken efter att hon förlovade sig med Harry, säger en kunglig källa till Daily Mail, och tillägger att Meghan till och men kan tänka sig att blanda sig i det amerikanska presidentvalet på något sätt.

– Hon har starka politiska åsikter och kommer utnyttja den nya större friheten hon fått att uttrycka dem offentligt.

Barndomsdrömmen: President

Meghan har tidigare berättat om sitt politikintresse, och bland annat sagt till journalisten Piers Morgan att hennes drömjobb som barn var antingen nyhetsankare eller ett så högt politiskt ämbete som president.

År 2018 citerades en vän till Meghan i brittiska medier som sade att hertiginnan varit ”väldigt tydlig” med att hon en dag vill bli president.

Det stora steget bort från kungahuset:

Meghan och Harry blir av med sina kungliga titlar –paret har nått en överenskommelse med drottning Elizabeth.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.