Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghans modeinspiration från Kate – under graviditeten

Gravida Meghan bär allt oftare korta klänningar och kappor, precis som svägerskan Kate gjort under sina graviditeter. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Meghan och prins Harry väntas bli föräldrar i vår. Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Hertiginnan Kate har burit kortare klänningar och kappor under alla sina graviditeter. Foto: STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

När det kommer till mode har hertiginnorna Kate, 36, och Meghan, 37, egentligen inte så mycket gemensamt. 

Men nu när Meghan väntar smått har hon hämtat inspiration från sin svägerska.

Precis som Kate bär Meghan nu allt oftare korta klänningar och kappor – vilket ger en tjusig figur när magen växer.  

I vår väntas prins Harry, 34, och kärleken Meghan, 37, bli föräldrar för första gången. 

Under parets långa resa till bland annat Australien och Nya Zeeland framgick det att hertiginnan av Sussex börjat anpassa sig till graviditeten. Hon bar nämligen ovanligt många korta klänningar och kappor, som slutade strax över knäna. 

Det har fått flera modeintresserade att tänka på Meghans svägerska Kate, som under sina graviditeter ofta burit just kortare plagg än annars. 

”Knep för att behålla en fin siluett” 

Modemagasinet Instyle har intervjuat Cecile Reinaud, grundare av märket Seraphine som är ett av Kates favoritmärken, om saken.  

– Hon kommer förmodligen få en rätt stor mage eftersom hon är nätt i kroppen, så att framhålla både armar och ben är ett bra knep för att behålla en fin siluett, förklarar hon för Instyle.    

Cecile Reinaud konstaterar vidare att Kate och Meghan i allmänhet har rätt olika stilar: Kate bär till exempel gärna plagg i pastellfärger och är förtjust i blommönster, medan Meghan har en mer chic look med många enfärgade plagg. 

Plagg som visar mer av armar och ben hjälper till att behålla en fin siluett när magen växer, enligt designern Cecile Reinaud. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

 

Kungligheterna måste följa klädregler 

Samtidigt får kungligheterna inte klä sig hursomhelst. Tvärtom finns flera regler att förhålla sig till. Bara ben utan strumpbyxor är vanligtvis inte okej, liksom skor med öppen tå. 

Cecile Reinaud tror dock att hertiginnorna har ett lite större spelrum just under graviditeterna. 

– Under en graviditet finns nog lite mer frihet, skulle jag säga, och folk är mindre dömande än när man inte är gravid. Jag tror att det alltid handlar om en balans mellan att klä sig elegant och prydligt, och inte för sexigt, säger hon till Instyle. 

LÄS MER: Meghans uppoffringar – för livet med prinsen