Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans mardröm: Pappan kan vittna mot hertiginnan

Meghan, hertiginnan av Sussex, stämmer brittisk tidning efter att tidningen publicerade ett handskrivet brev hon skickat till sin pappa.
Meghan har haft en turbulent vecka.
Foto: SEAN ONEILL, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/AVALON B5794
Thomas Markle kan komma att vittna mot hertiginnan.
Foto: SPLASH NEWS/ABACA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

I Meghans infekterade stämning av mediekoncernen DMG Media kastas nu en ny spelare in i leken – nämligen hennes far, Thomas.

I alla fall om man ska tro hertiginnan av Sussex halvsyster, Samantha Markle, 55. 

– Om han blir kallad så kommer han komma, säger den äldre systern till BBC

Bakgrunden till bråket handlar om att Meghan i fjol stämde mediekoncernen Associated Newspapers, numera DMG Media, efter att bolaget publicerat ett brev som hertiginnan skrev till sin far, Thomas. 

I brevet beklagar sig dottern att fadern pratat med pressen, samt att han ”krossat hennes hjärta i miljoner bitar”. 

Bråket fick dock en vändning under tisdagen, då det framgick att DMG Media kan kalla in Thomas Markle som vittne i fejden. 

Och om han kallas, då kommer han komma. Det är i alla fall Samantha Markle, Meghans äldre halvsyster från faderns första äktenskap, säker på.

– Om han blir kallad så kommer han komma, säger den äldre Markle-systern till BBC.

Halvsystern: ”Ett slag i ansiktet”

Det är inte första gången som Samantha Markle vänder sig emot lillasystern, som hon bland annat i tidigare intervjuer kallat för ”social klättrare med en förkärlek för rödtottar”. Hon har även påstått att Meghans och hennes mans, prins Harry, beslut att flytta till Nordamerika var ”ett slag i ansiktet”, enligt Daily Mail

Händelseutvecklingen i stämningsbråket mellan hertiginnan och DMG Media kommer under en hektiskt vecka för Meghan. Drottning Elizabeth II har enligt uppgift haft krismöten med sitt barnbarn prins Harry om hans framtid i kungahuset. 

Prins Harry och frun Meghan har tidigare i januari meddelat att de bitvis avser att lämna kungahuset för att klara sig på egen hand. 

Harry och Meghan backar från kungahuset – ilska mot beslutet

Brittiska folkets kritik mot Harry och Meghan efter nyheten om att de backar från kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.