Meghan Markle och prins Harrys bröllop går av stapeln på lördag – men skandalerna och fejderna fortsätter att avlösa varandra. Foto: AVALON.RED B68Meghan Markle och prins Harrys bröllop går av stapeln på lördag – men skandalerna och fejderna fortsätter att avlösa varandra. Foto: AVALON.RED B68
Meghan Markle och prins Harrys bröllop går av stapeln på lördag – men skandalerna och fejderna fortsätter att avlösa varandra. Foto: AVALON.RED B68
Thomas Markle hamnade i blåsväder sedan det avslöjats att han fått betalt för iscensatta bilder. Foto: MIRRORPIX / MEGA / MIRRORPIX / MEGA/IBL THE MEGA AGENCYThomas Markle hamnade i blåsväder sedan det avslöjats att han fått betalt för iscensatta bilder. Foto: MIRRORPIX / MEGA / MIRRORPIX / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Thomas Markle hamnade i blåsväder sedan det avslöjats att han fått betalt för iscensatta bilder. Foto: MIRRORPIX / MEGA / MIRRORPIX / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Doria Ragland sägs vara rasande på pappan, men även på Meghans halvsyskons övertramp. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅNDoria Ragland sägs vara rasande på pappan, men även på Meghans halvsyskons övertramp. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Doria Ragland sägs vara rasande på pappan, men även på Meghans halvsyskons övertramp. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghans mamma vägrar prata med Thomas Markle

Publicerad

Fejderna inom Meghan Markles familj avlöser varandra, med bara dagar kvar till bröllopet.

Nu kommer nästa bakslag.

Mamma Doria Radlan är rasande på pappan – och vägrar prata med honom, skriver The Sun.  

Meghan Markles mamma Doria Radlan, 61, har tagit över hedersuppdraget att leda dottern till altaret vid lördagens bröllop med prins Harry.

Det sedan pappa Thomas Markle, 73, rullade ut på löpsedlar världen över när det avslöjades att han iscensatt bilder – där han läste artiklar om prinsparet – för betalning.

Pappan bad kort därpå om ursäkt och kallade bilderna för "löjliga" – och sade sig samtidigt inte vilja skämma ut dottern ytterligare. Han meddelade därför att han inte planerade att närvara vid bröllopet. 

Efter att Meghan enligt uppgift vädjat honom att tänka om, gjorde han också det – för att senare ställa in på nytt efter att han drabbats av en hjärtattack som kräver operation de kommande dagarna.

Föräldrarna pratar knappt med varandra

Nu ska Doria Radlan fått nog av den senaste tidens kontroverser och sägs vara rasande på pappan, skriver the Sun. 

En källa nära familjen säger till tidningen att ex-paret numera knappt talar med varandra:

– Thomas och Doria pratar knappt med varandra för tillfället. Han försöker sluta fred efter allt som har hänt, säger källan.

Fejderna inom familjen har varit många sedan bröllopet tillkännagavs och Meghan hamnade i strålkastarljuset. 

Halvbrodern Thomas Markle Jr, 51, har tidigare lämnat ett brev till prins Harry där han hävdat att Meghan inte är rätt kvinna för honom och att bröllopet är "det största misstaget i de kungliga bröllopens historia". 

Samtidigt har halvsystern Samantha Markle, 53, vid flera tillfällen uttalat sig kontroversiellt och kallade först systern för "prinsessan påträngande" i titeln till den bok hon skriver – vilket sedan ändrades.

Frostig relation sedan syskonens övertramp

Syskonens övertramp ska enligt källan gjort att relationen mellan föräldrarna varit frostig i månader. 

Men nu ska alltså droppen vara nådd för mamma Doria.

– Deras relation har hängt på en tråd i månader före de iscensatta bilderna. Han har sagt till sina vänner att han ville ge en fredsgåva för att de skulle försonas innan bröllopet och deras dotters stora dag, men den senaste tidens handlingar har förstört den möjligheten, säger källan.

Skandaler och intriger till trots tycks inget kunna störa prinsparets stora dag – som är planerad att gå av stapeln om endast några dagar.

 

Se prinsbröllopet i Expressen TV på lördag kl 12.00-15.00.

Få kungafamiljens vardag i bilder och kungliga nyheter – följ Expressen Kungligt på Instagram   

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.