Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans klimatsmarta val: Väska i ”oändligt” material

Meghan och Harry förlorade sina kungliga titlar i januari.
I januari meddelade hertigparet att de säger upp sig från sina seniora kungliga uppdrag och lämnar Storbritannien.Foto: DPPA/SIPA USA
Meghan.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Hertiginnan Meghan har profilerat sig som en klimatkämpe – men hon har också fått kritik för att hon flyger för mycket privatjet.

På de första bilderna på Meghan och prins Harry sedan deras dramatiska sorti syns de kliva av ett vanligt reguljärt flygplan och hertiginnan bär lyxiga accessoarer – gjorda av återvunna material.

Meghan Markle har tagit ett steg mot en mer klimatvänlig stil. På de senaste bilderna på paret bär hon skor tillverkade av återvunna plastflaskor från det San Francisco-baserade märket Rothy's. Som pricken över i har hon en Pradaväska gjord i Econyl, ett material som ska kunna återvinnas i all oändlighet, rapporterar Daily Mail. Materialet framställs bland annat av plastskräp från havet och rester från annan textilproduktion.

De återvunna skorna kostar 1 200 kronor – medan Pradaväskan går loss på över 17 000.

Meghans väska från Prada. Foto: PRADA

Har hyllat fiskskinnsläder

Det är inte första gången som Meghan bär återvunna plagg. Parets sista officiella resa innan de blev föräldrar i maj gick till Marocko. Där mötte de olika entreprenörer som arbetar för att motverka sociala, ekonomiska och klimatmässiga problem i landet. Meghan bar då en återvunnen jacka från märket J. Crew – och fascinerades över en entreprenör som designade plånböcker och skor av fiskskinnsläder.

Kritiken under sommarsemestern

Både Meghan och Harry har talat sig varma om sitt engagemang i klimatfrågor. Bland annat bjöds hertiginnan Meghan in som gästredaktör för brittiska Vogues septembernummer och satte då den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg på omslaget. Paret har bland annat beslutat sig för att begränsa sig till två barn ”för klimatets skull”.

Men de har också fått kritik för sina flygvanor. I somras flög Meghan och Harry privatjet tre gånger på åtta dagar under sina semestrar i södra Frankrike och Ibiza. På de nya bilderna med Meghans återvunna klädval, syns paret däremot kliva av ett vanligt reguljärflyg på Victoriaflygplatsen i British Columbia, Kanada.

Paret valde att ta ett kliv tillbaka

Paret skrev om sitt beslut att dra sig tillbaka på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.