Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans hyllning till prinsessan Diana

Berättar sonen Archies första steg och tiden i karantän
Foto: Matt Sayles/ TIME100/pressbild
Foto: JOHN STILLWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Meghan syns med ett mycket speciellt värdeföremål på en nysläppt bild.

På armen har hon vad som verkar vara prinsessan Dianas Cartier-klocka.

Fotografiet skickades ut i helgen i samband med att Meghan och prins Harry presenterades som värdar för tidsskriften Times evenemang Time 100 Talks.

Både Meghan och Harry är fotograferade i kostymer. Meghan har ett kärleksarmband från Cartier på armen, men också vad som ser ut som prinsessan Dianas Cartier-klocka, värd runt 300 000 kronor, skriver den australiska kungliga experten Daniela Elser på News.com.au.

Om det faktiskt är Dianas klocka är det en sällsynt händelse.

Bar Dianas ring på bröllopet

Hertiginnan Meghan har tidigare under sin tid som fullfjädrad medlem i kungafamiljen burit värdesaker från prinsessan Diana vid några få väldigt speciella tillfällen.

När Meghan och Harry gifte sig i maj 2018 bar hertiginnan på kvällen Dianas ikoniska akvamarinring, skriver News.com.au.

Några månader senare, i oktober samma år, bar Meghan ett par diamantörhängen som tillhört Diana i samband med att prinsparet avslöjade att de väntade sitt första barn.

Båda tillfällena är exempel på hur Meghan och Harry hyllar Diana, som dog 1997, under några av sina största ögonblick – när livet går in i ett nytt kapitel.

Har distanserat sig

Varför Meghan valt att skylta med Cartier-klockan inför Time 100-evenemanget är oklart.

Men prinsparet har det senaste året jobbat hårt för att distansera sig från det kungliga livet. De strävar efter att bli inflytelserika galjonsfigurer för kampen mot ojämlikhet, rasism och klimatförändringarna.

Daniela Elser på News.com.au spekulerar i om även den strävan är ett nytt avgörande kapitel i parets liv.

Hör när president Trump sågar Meghan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.