Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans hyllning till mördade studenten

Allt du behöver veta om hertiginnan Meghan.
Meghan Markle.Foto: I-IMAGES / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Uyinene Mrwetyana blev 19 år gammal.Foto: UYINENE MRWETYANA/INSTAGRAM
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Under Meghans och Harrys besök i Sydafrika valde hertiginnan att åka till Kapstaden för att hedra minnet av 19-åriga Uyinene Mrwetyana.

Studenten blev våldtagen och mördad i ett postkontor och händelsen har lett till en protestvåg mot kvinnovåldet i landet, skriver People.

”Vi står tillsammans i den här situationen”, skrev Meghan på ett band som hon lämnade vid minnesplatsen.

Prins Harry, hertiginnan Meghan och parets sex månader gamla son Archie är på besök i södra Afrika.

Harry valde att på egen hand ta en resa till Angola där han bland annat besökte ett minfält. Samma minfält besökte Harrys mor, prinsessan Diana, för cirka 20 år sedan när hon uppmärksammade arbetarnas svåra arbeta med att röja minor.

Meghan valde också att göra ett eget besök. Hertiginnan besökte Kapstaden för att hedra minnet av Uyinene Mrwetyana. Uyinene var en 19-årig universitetsstudent som blev misshandlad, våldtagen och mördad när hon besökte ett postkontor, rapporterar People.

En personlig gest från Meghan

Uyinene anmäldes som saknad i augusti och hittades i september död.

– Hon har följt denna tragiska historia, så det var en personlig gest från Meghan, säger hertiginnans talesperson till People.

När Meghan besökte minnesplatsen vid postkontoret lämnade hon ett handskrivet meddelande som löd: ”Harry och Meghan 26 september 2019” och ”Vi står tillsammans i denna situation”.

19-åringens död har fått stor uppmärksamhet världen över och lett till en stark protestvåg mot kvinnovåldet i Sydafrika. Hon har blivit en symbol för de många kvinnor som varje år faller offer för det dödliga våldet i landet.

”Hertiginnan av Sussex knöt fast ett band runt staketet där den 19-åriga studenten Uyinene Mrwetyana mördades förra månaden. Det för att visa henne respekt och visa solidaritet gentemot de som tar ställning emot våldet”, står det i inlägget som publicerats på parets Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B28e1_NltGE/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.