Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghans hyllning till kvinnorna – trots pausen från offentligheten

Meghan och prins Harry stämmer flera tidningar.
Hertiginnan Meghan tillsammans med volontärer från Hubb Community Kitchen.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Meghan skrev en kokbok tillsammans med kvinnor som drabbats av den dödliga branden i Grenfell tower i London.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Meghan väljer nu att avbryta sin paus från livet i offentligheten för att hylla de kvinnor som arbetar ideellt i utsatta områden.

”Tack, tjejer, för ert ledarskap och inspiration”, står det på prinsparets Instagramkonto.

Hertiginnan Meghan och prins Harry befinner sig just nu i ett sex veckor långt avbrott från sina officiella kungliga plikter.

Ändå publicerades på torsdagen en hyllning till de kvinnor som ställt upp och bland annat lagat mat till personer i Londons utsatta områden.

”Tack, tjejer, för ert ledarskap och inspiration som er matlagning och kärlek till samhället sprider till alla omkring er”, står det på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B5sEw55lMDT/

Meddelandet kommer exakt ett år sedan Meghan själv besökte Hubb Community Kitchen i västra London, som grundades efter den katastrofala branden i Grenfell Tower 2017.

72 människor miste livet i branden och hundratals blev hemlösa. Flera kvinnor i området bestämde sig då för att hjälpa till.

Meghan skrev kokbok för välgörenhet

Meghan har sedan sitt första besök för ett år sedan fortsatt att besöka organisationen och även arbetat tillsammans med kvinnorna med att skriva en kokbok, som dragit in drygt sex miljoner kronor till välgörenhet, skriver Mail Online.

”Kvinnorna vid Hubb Community Kitchen fortsätter att göra ett positivt avtryck i deras samhälle, i hela Storbritannien och runtom i världen”, står det i prinsparets Instagraminlägg.

Hertiginnan Meghan och prins Harry har de senaste månaderna haft en turbulent tid. I maj föddes sonen Archie och Meghan har legat i krig med brittiska medier och stämt Mail on Sunday, som publicerade en brevväxling med hennes pappa.

Meghan och prins Harry avbröt pausen

Paret befinner sig just nu i en sex veckor lång paus från sina kungliga åtaganden och ska befinna sig i Meghans hemland USA, enligt Mail Online.

Familjen kommer inte heller att fira traditionsenlig jul med drottning Elizabeth på slottet Sandringham.

Paret behöver nämligen ”ladda batterierna”, säger en källa till brittiska The Sun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.