Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans hemliga möte: ”De är varandras fans”

Meghans oro efter mediernas rubriker: ”Orsakar inre skada”
Meghan och prins Harry har tagit en paus från offentligheten efter kritiken i medierna.Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Hillary Clinton har träffat Meghan under sitt besök i London.Foto: MIRRORPIX / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry, Meghan och sonen prins Archie.Foto: HENK KRUGER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hillary och Chelsea Clinton är i Storbritannien för att marknadsföra sin nya bok.Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Meghan bjöd hem Hillary Clinton till ett hemligt första möte på tisdagen.

Efter att öppet ha visat stöd för varandra ska de två kvinnorna ha kramats – och pratat om bebisar, skriver Daily Mail.

– De är varandras fans, säger en källa till tidningen.

I tisdags uttryckte Hillary Clinton sitt stöd för kungliga Meghan i en intervju med BBC. Hertiginnan av Sussex har på det senaste legat i krig med brittiska medier – och den före presidentkandidaten uttryckte sitt stöd för kampen.

Hillary Clinton, som i nuläget befinner sig i London med dottern Chelsea, berättade om sin syn på rapporteringen av kungligheten. Hon menade att det är ”klart och tydligt” att det funnits rasistiska förtecken i beskrivningarna av Meghan.

– Jag känner att som mamma vill jag bara lägga mina armar om henne. Herre min Gud, jag vill bara krama henne!, sa Hillary Clinton i en intervju med BBC Radio 5 Live.

Hon fortsatte:

– Jag vill säga till henne att: ge inte upp, låt inte de elaka personerna komma åt dig, Fortsätt, gör det som du tycker är rätt.

Träffades i hemligt möte

Något som dock inte framkom i intervjun var att Hillary Clinton och Meghan träffats i ett hemligt första möte under dagen, vilket Daily Mail nu avslöjar.

Hertiginnan av Sussex ska nämligen ha bjudit in Hillary Clinton till sitt hem Frogmore Cottage i Windsor. På plats fanns även prins Archie, som likt sin mamma fick motta varma kramar från gästen.

– Båda kvinnorna ser upp till varandra och det var ett väldigt fint, varmt möte, säger en källa till Daily Mail. 

Källan fortsätter:

– De är varandras fans!

Vid mötet ska Meghan och Hillary Clinton ha pratat om Archie och Hillarys nyfödda barnbarn, Chelseas son Jasper.

Meghan skrev till Bill Clinton

Ett annat samtalsämne var ett brev som Meghan skrev till Hillary Clintons make, Bill Clinton, då han var president. Vid tillfället var hertiginnan endast 11 år gammal – och ville ha hjälp att bekämpa en sexistisk reklam.

Meghan, som växte upp i USA, ansåg att tv-reklamen om diskmedel var sexistisk, eftersom den uppgav att bara kvinnor diskar.

Det är oklart om Meghan fick svar på sitt brev som 11-åring, men reklamen kom senare att ändras.

Därför ställer Hillary Clinton inte upp i presidentvalet

Berättade i ett tidigare tal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.