Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans hemliga gåva efter lilla Archies födsel

Meghan gjorde comeback på drottningens firande – hennes första uppdrag sedan Archie föddes i början av maj.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK / DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Åskådarna kunde spana en tredje ring på Meghans ringfinger.Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK / DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ceremonin markerar drottning Elisabeth II:s 93:e födelsedag i London.Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Alla goda ting är tre.

En som nog håller med om det lite extra just nu är hertiginnan Meghan – som efter sonen Archies födsel fått ett extra tillskott på sitt finger.

Den nya ringen ska vara en så kallad ”push present” från maken prins Harry.

Har du fått eller gett en push present?

Det var på den kungliga festivalen ”Trooping the Colour”, på lördagen, som prinsparet gjorde sitt första publika framträdande – på dagen en månad efter att de för första gången visade upp sin förstfödde son för världen. Archie Mountbatten-Windsor, hertig av Sussex, föddes den 6 maj i år.

Meghan var klädd i en blå utstyrsel när hon passerade publiken intill sin make prins Harry. Och det var när hon sågs vinka från ekipaget som den nya ringen upptäcktes.

En tredje ring

Intill hennes guldbandade trestensring, som innehåller två diamanter från prinsessans Dianas samling, och hennes vanliga guldbeklädda bröllopsring, hade hertiginnan ytterligare en guldring, skriver den brittiska tidningen The Sun.

Ringen ska vara en gåva från prins Harry, för att fira sonens födsel – en så kallad ”push present”. En push present är en gåva som pappan ger till mamman för att uppmärksamma att hon fött barn. Fenomenet är mycket populärt, bland annat i USA.

Tradition inom kungafamiljen

Det ryktades redan innan Archies födsel att Meghan skulle få en lyxig gåva från prins Harry i push present.

Enligt en etikettexpert som tidningen The Sun har pratat med har det blivit en tradition inom den brittiska kungafamiljen.

Prins William gav hertiginnan Kate en ring i vitt guld värd närmare 10.000 svenska kronor när hon födde sin äldste son prins George 2013, skriver tidningen The Mirror.

Kate stoltserade också med ett par exklusiva gröna ädelstenar, ametist och diamantörhängen, utformade av Kiki McDonough, värda över 40.000 svenska kronor. Det tros vara en gåva från prins William efter prinsessan Charlottes födelse 2015.

Enligt The Sun är Meghan känd för att älska smycken och prinsparet har sedan början av deras förhållande använt matchande smycken för att förena dem när de vid tillfällen har varit åtskilda.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.