Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghans framgång – tack vare Kate

Meghan Markle gifte sig med prins Harry och blev hertiginna.
Foto: MARK LARGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK LARGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Meghans första dag på jobbet efter mammaledigheten var en stor framgång, något hon har Kate, hertiginnan av Cambridge, att tacka för enligt kungliga källor.

Meghan, hertiginnan av Sussex, ska ha inspirerats av hur svägerskan agerar och interagerar med allmänheten – och gjort en förändring.

– Från och med nu kommer vi att se en väldigt annorlunda hertiginna av Sussex – en som är mer som Kate, säger en källa till The Sun on Sunday.

Det brittiska folket tog skådespelerskan Meghan Markle från Los Angeles till sitt hjärta när det avslöjades att hon fångat prins Harry, men Hertiginnan av Sussex har haft det svårare.

Rapporter om divalater innan prinsbröllopet så till den milda grad att personal sa upp sig och Meghan fick en tillsägelse av drottningen själv, följdes av rykten om storbråk mellan Harry och prins William – som ska ha börjat på grund av Meghan.

När prinsparet sedan valde att hålla sonen Archies dop privat, renoverade sitt hem för flera miljoner pund, och kuskade runt Europa i lyxjet samtidigt som de uppmanade det brittiska folket att dra ner på flygresorna, hamnade Meghans aktie på rekordlåg nivå.

– Meghan vet att hon måste agera radikalt får att få allmänheten på sin sida igen, säger en kunglig källa till The Sun on Sunday.

En helt ny Meghan

Meghan är nu åter i tjänst efter att ha varit föräldraledig med Archie i fyra månader, och efter torsdagens lansering av hennes klädkollektion i centrala London verkar vinden möjligen ha vänt för hertiginnan.

Hon kom ledigt klädd i svarta byxor och vit skjorta från den egna kollektionen, som säljs till förmån för välgörenhetsorganisationen SmartWorks.

Kate använder ofta samma klänning vid fler än ett offentligt framträdande, och ser till att synas i ”vanliga” märken – inte bara dyra designerkläder – ett drag som även kronprinsessan Victoria hyllats för.

Meghan har också hyllats för sitt tal, där hon till synes spontant pratade på i upp emot tio minuter om ”girl power” och hjälpa andra kvinnor.

– Som kvinnor är det 100 procent vårt ansvar, tycker jag, att stödja och lyfta varandra, sa hon enligt Mail Online, och lade senare till:

– Jag måste åka hem till bebisen – det är matdags.

”Mer som Kate”

Inspirationen inför lanseringen ska ha varit Catherine, den framtida drottningen av England som nu är högt älskad av det brittiska folket efter att i vissa kretsar hånats som ”Kate i ständig väntan” när prins William tog fem år på sig att fria till henne.

– Kate har hela tiden varit behagfull och elegant – felfri, faktiskt – och har en intuition för hur vanliga britter tänker och känner inför saker, vilket Meghan har haft svårt att greppa, säger källan till Sun on Sunday.

– Meghan vet att hennes rykte är rejält tilltufsat och att hon har gjort stora misstag, men hon är övertygad om att hon kan vända det här.

– Från och med nu kommer vi att se en väldigt annorlunda hertiginna av Sussex – en som är mer ödmjuk och hänsynsfull. En som är mer som Kate, helt enkelt, säger källan.

LÄS MER: Meghans första dag på jobbet – efter mammaledigheten