Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans driv skaver hos vissa i brittiska kungahuset

Meghan, hertiginna av Sussex.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Innan livet som hertiginna av Sussex var Meghan framgångsrik som rollfiguren Rachel Zane i tv-serien Suits.Foto: IAN WATSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Det är inte alldeles enkelt när en tidigare skådespelerska blir en del i den brittiska kungafamiljen.

Meghan, hertiginna av Sussex, har en självständighet och driv som verkar skava hos vissa i kungahuset, skriver  New York Post.

Samtidigt ska Markle själv visat upp en frustration flera gånger, skriver tidningen. 

Meghan, hertiginna av Sussex, tidigare Meghan Markle, lämnade sitt liv som framgångsrik skådespelerska i tv-serien Suits när det blev klart att hon vill dela resten av sitt liv med brittiska prins Harry. 

Den 19 maj förra året klingade kyrkklockorna för paret och Meghan blev en del av den brittiska kungafamiljen. Något som har visat sig att inte är alldeles enkelt, varken för hertiginnan själv eller för kungahuset, skriver New York Post.

Skrek på frisör

Meghan är van att ha kotrollen både över sitt privatliv och det professionella jaget. Men i och med giftermålet med prins Harry är det inte längre hennes verklighet. Det har resulterat i att Meghan tagit ut sina frustrationer på de som finns runtomkring henne, uppger källor för New York Post. 

Inför en avslutningsceremoni av Invictus Games i Sydney förra året ska Meghan ha gapat på sin frisör för att frisyren ska bli rätt, samtidigt som en annan strök hennes klänning som hon hade på sig, säger en källa till tidningen. 

"Förväntar sig perfektion"

Eftersom Meghan tidigare jobbade som skådespelerska så förväntar hon sig perfektion, enligt den kungliga experten Duncan Larcombe. 

– Men när du är i kungafamiljen måste du lära dig att det inte handlar om dig, utan det handlar om vad du representerar, säger Larcombe i New York Post.

En av Meghans vänner beskriver hertiginnan som "oerhört ambitiös och tuff".

– Och jag kan bara föreställa mig hur det har för försvunnit inne i kungahuset, säger vännen.

Nyfiken och smart

Sanningen är att det är Meghan själv som kastat sig in i det kungliga arbetet, enligt New York Post. Hennes första kungliga åtagande är inom den kungliga stiftelsen tillsammans med maken prins Harry, prins William och hans fru Kate.

Nyligen adderades ytterligare uppdrag till hennes agenda, två av drottning Elizabeths tidigare arbetsområden och en välgörenhetsorganisation för djurskydd och arbetslösa kvinnor.

– Hon är väldigt smart och frågade verkligen om allt redan från början, säger en från kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.