Meghans brors pik till hertiginnan Kate

Thomas Markle Junior, 58.

Thomas Markle Junior riktar hård kritik mot hur hans familj behandlades när hans halvsyster Meghan gifte sig med prins Harry i maj.

Han menar att hertiginnan Kate, som är gift med prins William, fick ett betydligt varmare välkomnande in i det brittiska kungahuset, skriver Mail Online. 

Samtidigt pikar han Kate för hennes skandalomsusade morbror.

Hertiginnan Meghans halvbror Thomas Markle Junior, 58, har tidigare orsakat rubriker genom att kalla sin halvsyster för ”självisk”. Halvbrodern, som inte var bjuden på bröllopet mellan Meghan och prins Harry, vädrar återigen sina åsikter om systern i en intervju med Mail Online. Thomas Markle Junior ifrågasätter varför hans familj inte välkomnades med öppna armar av det brittiska kungahuset, till skillnad från hertiginnan Kates familj.

– De har tagit in utomstående tidigare, som med familjen Middleton. Jag förstår inte varför det är annorlunda med vår familj, säger Thomas Markle Junior, till tidningen.

Meghan Markle och prins Harry gifte sig den 19 maj i år.
Foto: EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN

Piken mot Kates familj

När Kate och William gifte sig för sju år sedan var nästan hela familjen Middleton närvarande. Men till Meghans och prins Harrys bröllop i maj tidigare i år var enbart Meghans mamma Doria Ragland inbjuden, något som Thomas Markle Junior uppger att han inte kan förstå. Han passade också på att pika Kates morbror Gary Goldsmith som varit inblandad i flera skandaler. Gary Goldsmith greps med kokain i sin spanska villa 2009 och 2017 och är tidigare dömd för misshandel mot sin fru. Trots det var han alltså gäst på det kungliga bröllopet. 

– Jag tror att morbror Gary och jag skulle komma bra överens. Det skulle åtminstone vara trevligt att vara inbjuden till ett bröllop som han var, säger Thomas Markle Junior till Mail Online. 

Prins William och Kate.
Foto: TIM IRELAND / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan på besök i USA

Meghan uppges i nuläget vara på besök i USA. Hon väntas besöka sin mamma Doria Ragland, som bor i Los Angeles, men det är oklart om hon kommer att träffa sin pappa Thomas Markle. Enligt Thomas Junior borde Meghan ha hanterat familjesituationen annorlunda. Själv har han ansträngt sig mer sedan det blev känt att fadern drabbats av en hjärtattack kort innan bröllopet.

– Jag tycker att Meghan borde ha hanterat det här från början och jag tror att det ignorerades och sopades under mattan så länge. Det är en skam att det slutade så här, speciellt mellan henne och min pappa, säger Thomas Markle Junior, till Mail Online.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.