Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans Archie är döpt efter hennes tjocka katt

Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Hertigen och hertiginnan av Sussex nyfödde son är döpt efter Meghans gamla husdjur, en överviktig katt som hette Archie. 

Det hävdar i alla fall hennes vänner hemma i USA.

– Meghan älskade den katten och pratade jämt om honom, säger en vän till The Sun. 

I veckan avslöjades att namnet på Storbritanniens nya kungliga bebis kommer att bli Archie Harrison Mountbatten-Windsor. 

Det spekuleras nu vilt kring var inspirationen till namnet kommer ifrån. 

Daily Mail har tidigare skrivit att den nyfödde kunglighetens kusin, prins George, har sagt att hans smeknamn är Archie men nu rapporterar tidningen The Sun om en mer underlig teori. 

Archie döpt efter Meghans katt

En tidigare nära vän till hertiginnan av Sussex säger enligt tidningen att Meghans mamma Doria en gång i tiden adopterade en katt som den före detta Suits-skådespelerskan blev mycket fäst vid. 

Katten döptes till Archie och var älskad av hela familjen. 

– Doria räddade Archie och han blev en viktig del av familjen. Meghan älskade att leka med honom och hon pratade alltid om honom med sina vänner.

I ett gammalt videoklipp som Meghan själv har lagt upp syns det hur hon leker med och klappar på katten som enligt The Sun är Archie. 

Hertigen och hertiginnan av Sussex presenterar sin son Archie för världen. Foto: MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Archie matades med vindruvor – blev fet

Archie matades enligt kompisen med vindruvor vilket ledde till att han blev överviktig och troligen dog katten medan Meghan gick på universitetet i Chicago. 

Men sonens namn kan också vara en blinkning till Meghans pappa som är ett stort fan av serietidningen Archie, enligt samma vän. 

– Hon (Meghan, reds. anm.) spenderade sina helger med att gå till second hand-butiker för att köpa serierna. 

– Det var hennes pappa som introducerade den hobbyn för henne, det var deras gemensamma aktivitet. Han körde runt henne och överraskade henne med samlarvolymer. Hon hade minst hundra nummer. Det här kan vara ett sätt att nå ut till sin pappa, trots allt som hänt. 

Meghan Markles och hennes pappa Thomas Markle har haft en infekterad relation kantad av olika bråk som det skrivits mycket om i brittisk press. 

Förra våren drabbades Thomas Markle av två hjärtattacker och fick i sista stund ställa in sitt deltagande på dotterns bröllop. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.