Meghan vinner striden om breven till sin pappa

Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Foto: BACKGRID UK/IBL
Foto: THE SUN / MEGA/IBL
Foto: SPLASH NEWS/ABACA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Hertiginnan Meghan av Sussex vinner till slut tvisten mot tidningsutgivaren som publicerat brev hon skickat till sin pappa.

Nu har rätten har beslutat att inte överklaga domen, enligt Sky News.

– Det här är en vinst inte bara för mig, utan för alla som någonsin varit rädda att stå upp för det som är rätt, säger hertiginnan av Sussex i ett uttalande.

Hertiginnan Meghan stämde den brittiska tidningsutgivaren Associated Newspapers efter att de 2018 publicerat fem artiklar med delar av brev som hertiginnan skickat till sin pappa Thomas Markle. Brev som pappan ska ha sålt till tidningen. 

Hon vann fallet mot utgivaren i Högsta domstolen tidigare i år – men Associated Newspapers överklagade och ville gå till rättegång igen.

Nu avslås överklagan, och domstolen menar att det är svårt att se att några bevis skulle kunna ändra på domen under en ny rättegång.

Meghan: De försökte sälja tidningar

Hela rättsprocessen har tagit ungefär tre år. Hertiginnan Meghan säger i ett uttalande att hon sett rättegången som en ”viktig måttstock för vad som är rätt och fel”. 

– Ju längre de drog ut på det, desto mer kunde de förvränga fakta och manipulera publiken för att sälja fler tidningar, säger hertiginnan Meghan.

Hertiginnan och hennes pappa har sedan länge en väldigt ansträngd relation. Pappan deltog inte vid dotterns bröllop med prins Harry. 

”Dina handlingar har krossat mitt hjärta i en miljon bitar”, skrev hon till exempel till pappan i ett brev efter prinsparets bröllop. 

Thomas Markle skyller den frostiga relationen på prinsen, som han tycker har förändrat hans dotter.

– Jag lägger skulden på Harry till största delen. Han har mottot att du är körd om du så mycket som tittar åt paparazzifotograferna, säger Thomas Markle.

Dottern bröt kontakten efter att pappa sålde privata brev

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.