Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghan utmattad – tvingas ställa in

Meghan har haft fullt upp på Australienresan. Foto: IAN VOGLER / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu ställer hertiginnan in åtaganden för att vila. Foto: PAUL EDWARDS / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan och prins Harry befinner sig på långresa i Oceanien. Men det fullspäckade schemat är påfrestande för den gravida hertiginnan.

Under söndagen ställde hon in flera åtaganden för att vila, rapporterar Daily Mail.

– Hon vill delta i allt men prins Harry uppmanar henne att ta det lugnt, säger en källa till tidningen.

Hela 76 officiella åtaganden är inplanerade under hertigparets 16 dagar långa resa i Australien, Nya Zeeland, Fiji och Tonga. 

När resan planerades var deras personal ovetandes om att Meghan och prins Harry väntar barn, enligt Daily Mail. Graviditeten avslöjades för allmänheten när de var på plats i Australien.

Under lördagskvällen var de brittiska kungligheterna i Sydneys hamn för att titta på öppningsceremonin för ”Invictus Games”, ett sportevenemang för funktionshindrade som prins Harry har grundat. 

Meghan trött av graviditeten

Men ceremonin försenades med flera timmar på grund av oväder. Hertigparet var därför inte hemma förrän vid elvatiden på kvällen, rapporterar Daily Mail.

Den sena kvällen blev tung för den gravida Meghan, som ställde in söndagsmorgonens åtaganden för att vila. 

– Hertigen kommer att medverka som planerat och hertiginnan ansluter på eftermiddagen, säger en talesperson för Kensington Palace till tidningen.

Prins Harry ska ha sagt till några deltagare vid sportevenemanget att hans fru ”vilar i hemmet, att vara gravid är påfrestande”.

Prins Harry uppmanar till vila

Källor uppger för Daily Mail att prins Harry är den som har uppmanat Meghan att vila. 

– Hon är inte sjuk, bara trött. Vi måste se till att hon inte tar i för mycket. Det blev en väldigt sen kväll för henne, säger källan till tidningen och forstätter:

– Hon vill delta i allt men prins Harry uppmanar henne att ta det lugnt. Vi vill säkerställa att hon får tillräckligt med vila i början och slutet av dagen.