Meghan stannar i USA när Harry hälsar på familjen

Prins Harry och Meghan Markle gör podd för Spotify.
Meghan Markle väntas stanna i USA när prins Harry under försommaren reser till Storbritannien för att hälsa på sin kungliga familj.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth, prins William och prins Charles väntas återförenas med prins Harry i juni.
Foto: GENIN NICOLAS/ABACA / STELLA PICTURES/GENIN NICOLAS/ABACA

Under försommaren planerar prins Harry, 36, att hälsa på sin kungliga familj i Storbritannien för första gången efter den infekterade fejden. 

Fast hans fru Meghan Markle, 39, hertiginnan av Sussex, stannar sannolikt kvar i USA med deras gemensamma son Archie, rapporterar Daily Mail

Därmed kan brittiska hovet undvika ”diplomatisk huvudvärk”. 

Sedan Megxit, som britterna kallar prins Harrys och Meghan Markles konfliktfyllda separation med brittiska hovet, har prins Harry inte träffat sin kungliga familj. 

Sedan november 2019 har paret och deras son Archie bott först i Kanada, för att sedan flytta till deras nuvarande hem i Kalifornien. 

Prins Harry och Meghan Markle väntades fira prins Philips 100-årsdag

Fast snart väntas Harry återvända för vad som kan bli ett stelt återförenande med sin bror prins William, pappa prins Charles och farmor drottning Elizabeth, uppger källor till Daily Mail. 

I juni firar drottningens make, prins Philip, 100 år och samma månad äger det officiella firandet av drottningens 95-årsdag rum. Prins Harry och Meghan väntades delta i ceremonierna och i juli ska Harry och brodern William avtäcka en staty av deras mor, prinsessan Diana, som avled i en bilolycka 1997. 

Fast det mesta tyder på att Harry reser ensam till Storbritannien där han kommer att bo på Frogmore Cottage vid Windsor.  

– Det måste betonas att det finns en osäkerhet kring detta på grund av den oförutsägbara covid-situationen, men utgångspunkten är att det är mer sannolikt att greven kommer ensam, säger en källa till Daily Mail

”Det finns fortfarande en stor klyfta mellan Harry och många familjemedlemmar”

Att Meghan inte följer med tycks vara något som hovet välkomnar och Daily Mail skriver att det besparar hovet ”diplomatisk huvudvärk”. 

Att Harry kommer ensam väntas bli stelt nog. 

– Praktiskt så kommer det hursomhelst med ett behov av en viss diplomati. Det finns fortfarande en stor klyfta mellan Harry och många familjemedlemmar, speciellt gällande hans bror, säger en källa till Daily Mail. 

Meghan fick missfall – berättade i känslosam text

Det var i november som Meghan öppnade upp om missfallet: ”Jag kände en kramp och föll till golvet”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.