Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans relation till Charles – efter brytningen med pappan

Vem är Meghan av Sussex?
Meghan, Hertiginnan av Sussex, har brutit helt med sin pappa, Thomas MarkleFoto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Charles har funnits där för Meghan under den jobbiga tiden.Foto: JULES ANNAN / STELLA PICTURES/RETNA/AVALON.RED B176

Meghan har kommit prins Charles nära efter att relationen med hennes egen pappa disintegrerat. 

Skadan Thomas Markle åsamkat genom att avslöja privata detaljer om henne och prins Harry i medierna går inte att reparera, skriver The Mirror.

Hertiginnan av Sussex ser i stället Storbritanniens näste regent som en fadersfigur, enligt kungliga källor.

Meghan har haft en komplicerad relation till sin far Thomas Markle ända sedan det framkom att han anlitat paparazzofotografer inför hennes och prins Harrys bröllop.

Förra året skickade Meghan ett handskrivet brev till sin far där hon bad honom att sluta göra intervjuer, och hur hon - bland annat - sårats av att han avslöjat vad som sagts under privata samtal mellan honom och prins Harry.

Thomas Markle svarade med att läcka brevet, där Meghan beskrev hans svek som något som ”krossade hennes hjärta i miljoner bitar”, till brittiska tidningen Mail on Sunday.

Det finns nu ”noll chans” till försoning från Meghans sida, enligt kungliga källor som talat med The Mirror. 

Prins Charles och Meghan kommit varandra nära

Nu ser Meghan istället prins Charles som en fadersfigur, enligt högt uppsatta källor som talat med The Mirror.

– Hon har utvecklat ett starkt band till prins Harrys far och har diskuterat sin familjesituation med honom, säger källan.

De varma, familjära känslorna ska vara besvarade och prins Charles är ”beskyddande” när det kommer till hertiginnan.

Prins Harry och Meghan poserar med spelare från New York Yankees, som gav paret en liten sparkdräkt med Archies namn och födelseår.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Prins Charles har enligt källor börjat kallar Meghan för ”Tungsten”, det engelska ordet för grundämnet Volfram, eftersom hon är tuff och orubblig som metallen.

– Drottningen och även Charles har en varm relation till Meghan, och de tycker båda att hon har hanterat familjesituationen med värdighet, säger källan till The Mirror.

Meghans syskon inte heller välkomna in i värmen

– Meghans åsikt är att det inte finns någon plats för hennes far eller hans familj i hennes liv just nu, säger den kungliga källan.

– Hon har gjort det väldigt klart att hon bara vill ha de med positivt inflytande runt Archie.

Detta ska alltså även innefatta hennes halvsyskon: Thomas Markle Jr, 53, och Samantha, 54.

Prinsparet, som blev föräldrar i maj, vill bara ha människor med ”positivt inflytande” runt sonen Archie, enligt The Mirrors källor.Foto: MEGA/IBL

Trots att de inte stått Meghan nära under någon del av hennes liv, påstod de att de var djupt sårade när de inte blev inbjudna till prinsbröllopet förra året.

Sedan dess har Thomas Markle Jr och Samantha ett flertal gånger kritiserat sin halvsyster både på sociala och i traditionella medier.

De har anklagat henne för att vara ”hjärtlös” - samtidigt som de har bönat och bett henne om att reparera deras dåliga relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.