Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans reaktion efter prinsens ord: Förfärad

Se kritiserade prins Andrew-intervjun om Epstein – får fråga om sexmöte
Meghan ska ha blivit förfärad av prins Andrews intervju.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew försvarade sig mot anklagelser om sexuella övergrepp i intervjun med BBC.Foto: BBC / BBC STELLA PICTURES
Meghan och prins Harry har tagit en paus från offentligheten.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan uppges ha blivit förfärad av prins Andrews skandalintervju, rapporterar The Telegraph.

Hertiginnan har länge kämpat för kvinnor som faller offer för våld – och beskrivs ha blivit minst sagt obekväm.

Prins Andrews omtalade intervju i BBC har skakat om det brittiska kungahuset.

För drottning Elizabeth II, 93, blev det till slut nog. På torsdagen valde hon att sparka sin son, som därmed fråntogs sina offentliga uppdrag.

– Det var en förkrossande stund för dem båda. Hans rykte är i spillror. Det är osannolikt att han kan utföra kungliga uppdrag någonsin igen, sa en källa till The Sun då.

Men drottningen var inte den enda som reagerade starkt på prinsens ord. Enligt The Telegraph ska Meghan, som själv tagit en paus från offentligheten, ha blivit ”förfärad” när hon lyssnade till prinsens ord.

Meghans reaktion efter intervjun

I intervjun talade prinsen om sin relation till sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein. Han försvarade också sig själv mot anklagelserna om att han deltagit i sexbrotten genom att ha sex med Virginia Roberts Giuffre, som vid tillfället var 17 år.

Men ett av hans argument ska ha slagit särskilt hårt mot Meghan, enligt The Telegraph. 

Det handlar om segmentet där prins Andrew påstår att han skulle ha kommit ihåg sexakten om den skett, eftersom sex är en ”positiv gärning” för män. 

För Meghan som under lång tid kämpat för våldsutsatta kvinnor, ska uttalandet ha lett till en minst sagt obekväm känsla, enligt tidningen.

Utredningen fortsätter i USA

Efter att ha tvingats lämna kungahuset är framtiden nu oviss för prins Andrew. Däremot står det klart att utredningen om sexskandalen kring Jeffrey Epstein fortsätter.

På fredagen uppgav USA:s justitieminister, William Barr, att man nu försöker att snabba på utredningen mot de som misstänks vara kopplade till Jeffrey Epsteins brott.

– Det görs goda framsteg och jag tror att det inom relativt kort tid kommer att finnas handfasta resultat, sa William Barr till The Telegraph.

Så fungerar den brittiska tronföljden

Här är det brittiska kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.