Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan om sociala medier: ”Ett missbruk”

Hertigparet om tiden i karantän och sonen Archies första steg.
Meghan riktar kritik mot samhällets besatthet av sociala medier.Foto: NIPI / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Meghan raderade sina sociala medier när hon förlovade sig med prins Harry.Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Hertigparet av Sussex.Foto: NEWS LICENSING / MEGA / MEGA EXCLUSIVE TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Meghan riktar stark kritik mot sociala medier i ett videosänt tal.

39-åringen liknar användandet av Twitter och Instagram vid ett drogmissbruk, rapporterar Daily Mail.

– Det är något algoritmiskt i det som skapar denna besatthet som jag tror är väldigt ohälsosam för många människor, säger Meghan. 

Under tisdagen talade hertiginnan Meghan vid den virtuella konferensen ”Fortune's Most Powerful Women Next Gen Virtual Summit”. Evenemanget bjöd in makthavande kvinnor som fick möjlighet att lyfta brännande ämnen – förutsatt att de betalade en avgift på nästan 15 500 kronor.

Meghan passade på att använda sitt tal till att varna om sociala medier. 39-åringen menade att användare av bland annat Twitter och Instagram i dag kan liknas vid drogmissbrukare.

– Personer som är beroende av droger kallas användare och personer som finns på sociala medier kallas användare, sa Meghan enligt Daily Mail.

– Jag oroar mig mycket för personer som har blivit beroende av det och det är en så stor del av vår dagliga kultur för så många människor att det blivit ett beroende, fortsatte hon.

Har själv tagit avstånd 

Hertiginnan har själv tagit avstånd från sociala medier. Tidigare var hon en van användare av bland annat Instagram, men när hon förlovade sig med Prins Harry 2018 var hon tvungen att stänga ner kontot. Då hade hon 1,9 miljoner följare, skriver Daily Mail.

I talet förklarade Meghan att stängningen av kontot var ett personligt val. Hertigparets gemensamma konto som startades senare drevs till fullo av deras stab.

– Jag tror inte att människor ens har börjat skrapa på ytan på allt som sociala medier gör mot oss, sa Meghan under konferensen.

Avsaknaden av sociala medier har dock inte hindrat hertiginnan från att dela med sig av sina tankar och budskap. Bara under oktober har hon gjort sex virtuella framträdanden som delats över hela världen, skriver Daily Mail.

https://twitter.com/FortuneMagazine/status/1316111599225188352?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1316111599225188352%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Ffemail%2Farticle-8836453%2FMeghan-Markle-compares-social-media-users-drug-addicts.html
Hertiginnans tal till unga tjejer – uppmanade kvinnor att använda sina röster.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.