Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harrys planer stoppas

Brittiska folkets kritik mot Harry och Meghan efter nyheten om att de nackar från kungahuset.
En dekorativ minnestallrik från hertigparets bröllop säljs för halva priset i en butik i Windsor.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Meghan och prins Harry ansökte om att varumärkesskydda ”Sussex Royal” i juni förra året.Foto: JAMES WHATLING / MEGA / JAMES WHATLING / MEGA MEGA

Meghan och Harrys planer på att lansera sitt imperium försenas.

För sex månader sedan ansökte paret om att skydda varumärket ”Sussex Royal” – men det har ännu inte blivit godkänt.

Nu har en australiensisk doktor dessutom lämnat in en invändning hos brittiska myndigheter, som kan skapa stora problem för paret.

Meghan och prins Harrys majestätiska sorti har varit allt annat än problemfri, och nu har ytterligare ett hinder dykt upp på parets väg ut ur det brittiska kungahuset.

I juni förra året ansökte de om att varumärkesskydda ”Sussex Royal”, namnet på deras gemensamma stiftelse som de även använder på Instagram och sin hemsida.

Att varumärkesskydda ”Sussex Royal” väntas ge motsvarande fem miljarder svenska kronor i inkomster genom exempelvis böcker, kläder och annat som kan säljas i hertigparets namn.

Protest mot varumärket

Meghan och prins Harrys ansökan har behandlats av den brittiska motsvarigheten till Patent- och registreringsverket, och är nu i en invändningsperiod som skulle ha tagit slut den 20 februari.

Nu har dock en anmälan om ”uppsåt att invända” – en protest mot att paret ska få varumärkesskydda ”Sussex Royal” – lämnats in, vilket World Trademark Review var först att rapportera om.

Det innebär att en tredje part – en helt utomstående person – meddelar att de planerar att lämna in en ”formell invändning” mot Meghan och prins Harry.

Den mystiske doktorn

Anmälaren är en Dr Benjamin Worcester, bosatt i Melbourne, Australien.

Än så länge finns mycket knapphändig information om Dr Worcester, förutom att han tidigare bott och arbetat som läkare i London, och innan dess studerat vid University College London.

Det står inte heller klart varför Benjamin Worcester har lämnat in sin anmälan, eller om han planerar att lämna in en ”formell invändning”. 

Meghan och Harry kan få avslag

En ”formell invändning” kan tekniskt sätt göras av vem som helst, men sker oftast av företag som redan har ett liknande varumärke och som misstänker att ett nytt varumärke kan skada deras eget.

Oavsett vad som sker härnäst, så försenas processen med att varumärkesskydda ”Sussex Royal”, då Benjamin Worcesters anmälan förlänger invändningsperioden med ytterligare en månad, till den 20 mars. 

Enligt experter som Expressen talat med skulle det dock till och med kunna leda till att Meghan och Harry får avslag på sin ansökan och tvingas till att påbörja en rättslig process.

Prins Harry och Meghan kritiseras efter beslutet:

Hertigparet backar från sina roller i det brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.