Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harrys plan i södra Afrika

Meghan och prins Harry under sin resa till Afrika i september. Här i Johannesburg, Sydafrika.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Hej då, Londondimma och drivande regn.

Hej, Afrikavärme och skinande sol.

Engelska Mirror uppger att Meghan och prins Harry vill bygga ett eget gömställe i Botswana.

I slutet av september var prins Harry på besök i södra Afrika tillsammans med sin hustru Meghan och parets sex månader gamla son, Archie. 

Till Angola valde dock prinsen att resa själv – på ett ganska riskfyllt uppdrag – medan övriga familjen stannade kvar i Sydafrika, där trippen inleddes. 

För mer än 20 år sedan, i januari 1997, bidrog hans mor, prinsessan Diana, till att uppmärksamma det svåra arbetet med att röja minor i just Angola – minfältet utanför staden Dirico var det samma.

Flyttar kanske till Afrika

Nu kommer uppgifter om att prins Harry och hertiginnan Meghan planerar en ”flytt” till Afrika.

– Tanken är att de ska resa till Afrika för att vara där runt fyra månader varje år, mest sannolikt då Sydafrika eller Botswana, berättar en källa för engelska Mirror.

Tidningen hävdar också att både drottning Elizabeth och prins Charles är väl medvetna om planerna, och att de till och med har uppmuntrat paret att resa i väg och arbeta för det brittiska samväldet, som ambassadörer för Queen’s Commonwealth Trust.

Ett ställe byggt för romantik

Mirror uppger att Meghan och Harry troligen planerar att bygga ett ”semesterhem” på samma plats i Botswana, där de blev förälskade när de först började dejta.

En källa säger till Mirror att byggandet ska göras av lokal arbetskraft, och att de två också funderar en skola på samma plats.

– Men viktigast är att de får en plats som är totalt avskild och där de kan vara helt privata, förklarar samma källa.